Canal Ajuntament

Blanes. Les Ordenances Fiscals de Blanes pel 2022 es congelen i bonifiquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques i ajuts per l’IBI

S’han aprovat avui al ple amb els vots d’ERC, BECP i del regidor no adscrit, i els vots en contra del PSC, JxB i C’s; mentre que els ajuts de l’IBI han prosperat per unanimitat

Aquest dijous al vespre l’Ajuntament de Blanes ha aprovat al ple municipal d’aquest mes de setembre, amb caràcter inicial, les Ordenances Fiscals que regiran l’any vinent. Les ordenances per al 2022 no inclouen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, les d’aquest 2021.

Aquest ha estat el punt més destacat de l’ordre del dia d’una intensa sessió plenària, farcida de temes a debatre. El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha defensat la proposta presentada per l’equip de govern, destacant que els preus públics per a l’any vinent tornaran a la normalitat, amb l’excepció de la revisió de bonificacions que puguin introduir-se en la revisió que es farà el gener vinent, en funció de l’evolució de la COVID, igual que es va fer el gener d’aquest any en curs.

Una altra qüestió destacada pel regidor d’Hisenda és l’esforç suplementari que s’ha fet, convocant les reunions que han fet falta, per tenir enllestit l’esborrany amb temps i forma perquè s’aprovés aquest mes de setembre, i no a l’octubre com sol ser habitual. En aquest sentit, les Ordenances Fiscals pel 2022 han prosperat amb 11 vots a favor: 10 de l’equip de govern (ERC i BECP) i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, la resta de grups han votat en contra: PSC, JxB i C’s.

Bonificacions que promouen les plaques solars i l’adopció d’animals

Les Ordenances Fiscals que entraran en vigor el gener vinent inclouen dues destacades novetats, que bonifiquen dos tipus d’actuacions. Una d’elles és que hi haurà una bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a tots aquells ciutadans que instal·lin plaques fotovoltaiques, sempre i quan es tracti d’habitatges que es reformen, ja que els de nova construcció ja estan obligats a fer-ho per llei.

Més concretament, podran gaudir d’una bonificació del 30% de la quota íntegra de l’IBI els que hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol destinats a l’autoconsum durant els cinc anys següents a la seva instal·lació. L’import màxim anual de la bonificació serà de 300€, i les instal·lacions hauran de generar un mínim del 75% de la potència elèctrica contractada.

Una altra bonificació està relacionada amb tots els i les ciutadanes que tenen animals de companyia, que estaran exempts de pagar la taxa d’inscripció en el cens durant tot el temps que l’animal estigui al Registre d’Animals Domèstics de Blanes, sempre i quan puguin acreditar l’adopció d’aquests en centres d’acollida d’animals, tant municipals com d’entitats protectores. Es podrà demostrar  mitjançant un document de cessió o d’un contracte d’adopció on hi constin les dades del centre donant, les de l’animal, i el compromís de la persona que adopta l’animal de responsabilitzar-se del mateix.

També estaran exempts les persones propietàries de gossos pigalls i els ciutadans i ciutadanes més grans de 65 anys que visquin soles. Aquests dos casos, conjuntament amb els qui tinguin un animal adoptat, estaran exempts del pagament de la taxa, però estan obligats a què els seus animals de companyia estiguin inscrits al Registre d’Animals Domèstics  de Blanes.

Aprovació bases d’Ajuts a Famílies en el pagament de l’IBI

El següent punt de la sessió plenària d’avui dijous ha aprovat les bases reguladores de la concessió d’ajuts a famílies que suportin el pagament de l’IBI del seu habitatge habitual. Aquest punt ha prosperat amb el recolzament de totes les forces polítiques, per unanimitat.

S’hi inclouen les monoparentals, amb recursos disponibles en una escala que es considera d’especial protecció o mínima per viure al municipi. L’ajut per família pot arribar a un màxim equivalent a la quota total de l’impost. Es graduarà en funció del nombre de membres de cada família, així com dels seus ingressos, d’acord amb el següent quadre:


1633039187_1_13ae4be013ae47c800682f14c1258760.gif
1633039188ple_municipal_1.jpg
1633039188carlos_garz?n_-_regidor_hisenda_3.jpg
1633039188animals_de_companyia_2.jpg
1633039188plaques_energia_solar_2.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version