Canal Ajuntament

Blanes. La planta baixa del Teatre de Blanes allotja des d’aquesta tarda la Campanya de Donació de Sang que continuarà divendres

Avui a la tarda ha començat la primera de les dues jornades de la Campanya de Donació de Sang que correspon a la que de manera periòdica s’organitza a Blanes coincidint amb la tercera setmana del mes de setembre. En aquesta ocasió, la campanya sanitària s’ha emplaçat per tercera vegada en una ubicació més cèntrica i accessible per a tothom: la planta baixa del Teatre, cedida per l’Ajuntament de Blanes.

Les persones que s’han acostat aquesta tarda per donar sang, després que ja havien acordat una cita prèvia, han estat ateses primer a l’espai que ocupava l’antic Bar del Teatre, que està previst transformar properament en una Sala Cultural Polivalent. S’ha dividit aquesta zona d’entrada en dos àmbits on se segueixen els tràmits administratius necessaris previs a l’extracció de sang.

En el primer, els voluntaris i voluntàries omplen els impresos amb un qüestionari bàsic amb les dades que cal complimentar. D’altra banda, en el segon àmbit, a més resguard de la resta de públic, se’ls fa una revisió mèdica prèvia que serveix per donar el vistiplau final abans de passar al darrer i definitiu pas: la sala on es fan les extraccions.

És en aquesta zona, habilitada a la Sala d’Assaig del Teatre de Blanes, on s’han instal·lat les lliteres i el material sanitari necessari per fer l’operatiu d’extraccions de sang. Al ser un espai diàfan i ample, dotat de llum natural, resulta ser més còmoda tant pels donants com pels treballadors i treballadores sanitàries, podent complir amb els respectius objectius: col·laborar en la campanya i fer les extraccions.

Les donacions continuaran aquest divendres durant tot el dia
Avui dijous la jornada de donació de sang està previst que finalitzi a les 9 de la nit, després que ha començat a les 4 de la tarda. Demà divendres, 17 de setembre, continuarà per segona jornada consecutiva, i en aquesta ocasió serà durant tot el dia, en horari partit. Al matí començarà a les 10 i finalitzarà a les 2 del migdia, i a la tarda es reprendrà a les 4 per acabar a 2/4 de 9 de la nit.

Per participar en la donació de sang, tal com es porta fent des de fa un any i mig, cal reservar cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat. Tothom qui vulgui participar ha de venir a donar sang amb un document que acrediti la seva identitat (DNI, Passaport, Carnet de Conduir) i, sobretot, no venir en dejú. Cal tenir entre 18 i 69 anys, no estar embarassada, pesar més de 50 kg., i en cas d’haver-se fet recentment un tatuatge, que hagin passat mes de 6 mesos des de llavors.

La Donació de Sang que s’està fent a Blanes està organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germanat de Donadors de Sang , amb la col·laboració de diversos departaments i àrees de govern de l’Ajuntament de Blanes: Salut i Qualitat de Vida, Cultura i Festes, Serveis Municipals, Policia Local i Alcaldia. També es compta amb el suport del Departament de la Generalitat, i l’ajuda d’altres institucions i empreses que col·laboren en diversos detalls logístics.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version