Canal Ajuntament

Solsona. David Rodríguez s'acomiada de l'alcaldia de Solsona "humilment satisfet" de la feina feta

“Em sento humilment satisfet de la feina feta aquests anys. És per això, també que sentia que no podia allargar gaire més la meva estada a l’alcaldia de la ciutat”. Són paraules del discurs de comiat de David Rodríguez i González com a alcalde de Solsona després d’onze anys i mig, pronunciades en el Ple de renúncia, ahir al vespre.

Davant d’un públic reduït, a causa de les restriccions per la pandèmia, amb la família del fins ara batlle i les vídues dels republicans Xavier Jounou i Salvi Nofrarias a primera fila, Rodríguez es va emocionar en fer referència als amics traspassats. “Avui toca fer balanç de la feina feta tots aquests anys. Valorar si ha pagat la pena l’esforç i si hem sabut ser dignes continuadors d’aquell esperit Jounou en la manera de fer política”, va dir.

El fins ara alcalde i des del 9 de juny secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran va destacar tant el fet que, durant prop de quatre mandats, s’hagi dotat Solsona de “grans equipaments”, com que s’hagi tingut cura d’aquella “política de les petites coses, dels detalls que ajuden a tenir una ciutat més endreçada i millorar la percepció de qualitat de vida dels seus ciutadans”. “Només cal rememorar la ciutat de fa quinze anys i constatar-ne la transformació d’un munt d’espais”, va reblar.

Entre els eixos que han marcat la seva alcaldia, en va posar en relleu les polítiques socials i, “per això mateix, també la reactivació econòmica, entesa com la millor manera de resoldre moltes qüestions socials”. En aquest sentit, Rodríguez es va mostrar especialment orgullós de contribuir en la creació de l’Agència de Desenvolupament Local del Solsonès i Cardona. La pluralitat i la transparència informatives i el sentit institucional de l’Ajuntament són alguns dels aspectes que va voler subratllar.

En el seu darrer discurs, David Rodríguez va dedicar unes paraules a la vitalitat de les entitats culturals, socials i esportives de la ciutat; al personal municipal, amb una estima especial per a les treballadores socials; als regidors que han integrat els governs municipals, per la feina feta i el suport, l’oposició, pel tracte cordial mantingut, i la família, a qui devia “l’agraïment més important de tots”. 

Sobre la seva successora, el fins ara alcalde va remarcar que deixa la nau municipal “en molt bones mans”. “Té les aptituds i l’actitud necessàries per a gestionar amb èxit els afers municipals”, va dir abans de demanar-li que no deixi de ser una dona humil (el discurs de comiat íntegre es pot recuperar a l'enllaç que apareix a la part inferior d'aquesta informació).

En el torn d’intervencions dels portaveus dels grups municipals, pràcticament tots van coincidir a desitjar-li molt bona sort en la nova etapa política en el Govern de la Generalitat de Catalunya. Marc Barbens, de Junts per Solsona, no va passar per alt la dificultat de governar en un temps de retallades per la crisi econòmica i va remarcar les bones ràtios financeres de l’Ajuntament. “Hem trobat a faltar projectes de futur estratègics de transformació de la ciutat”, va assenyalar Barbens, que també va lamentar els ajuts perduts per a l’Illa Cultural i va afegir que “els últims dos anys sobraven”. De totes maneres, va reconèixer els “incontestables resultats electorals” d’ERC, que va atribuir al “carisma de proximitat” de David Rodríguez.

“Estima i afecte”

Per la seva banda, ApS-CUP va admetre la dificultat que els va suposar  preparar la seva intervenció, en part per “l’estima i afecte” que els seus regidors senten vers el fins ara màxim responsable de l’Ajuntament. Van reconèixer que les coincidències inicials s’han anat matisant amb discrepàncies polítiques cada vegada més evidents, però “la sintonia hi ha estat en qüestions transcendents per a la ciutat”, va dir la portaveu, Pilar Viladrich. Els cupaires s’han sentit allunyats de l’alcaldia en aspectes com la simultaneïtat de càrrecs, quan Rodríguez també va ser diputat, i en el que consideren “massa anys de governs de majoria absoluta”. Han trobat a faltar diàleg, malgrat admetre que la porta del despatx de l’alcalde ha estat sempre oberta. També haurien preferit més valentia en qüestions de medi ambient, democràcia directa, justícia social i la defensa dels drets i llibertats fonamentals que alguns col·lectius han vist atacats per part d’altres d’institucions. No obstant això, la CUP guarda “molt bon record d’aquesta etapa”.

Més concís va ser el missatge del regidor socialista, Mohamed El Mamoun, que va desitjar bona sort a David Rodríguez i va referir-se a la “bona feina i entesa amb el PSC” durant tres mandats en què els socialistes van formar part de l’executiu.

“Grans reptes iniciats”

En el Ple d’ahir no va desaprofitar el seu rol de portaveu dels republicans Ramon Montaner per elogiar Rodríguez. “No hi ha dubte que deixes l’alcaldia amb la saca ben plena”, va expressar. “Ens deixes una ciutat millor, sanejada econòmicament, que no és poc, i amb grans reptes iniciats que continuarem”. Montaner va  ponderar una manera de governar “buscant sempre el consens” i va certificar-li que ha sabut estar “a l’altura”, a més de ser “un home honest i honrat”. 

David Rodríguez continuarà formant part de la corporació solsonina fins al Ple del dia 30 d’aquest mes, igual que el regidor de Junts per Solsona Xavier Torres. El Ple d’investidura de la nova alcaldessa serà aquest dissabte, dia 18, a les dotze del migdia. Ateses les limitacions de la sala de plens i les mesures COVID, no s’hi admetrà públic més enllà dels familiars i altres persones properes convidades. La sessió es podrà seguir en directe a través del canal de l’Ajuntament a Youtube i de Solsona FM.

1631795563img_2469.jpg

1631795564img_2479.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version