Canal Ajuntament

Altafulla. L'Ajuntament d'Altafulla s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 que enguany porta per lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible"'

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com fer visible els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i en línia amb el tema d'aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment  important durant la pandèmia. 

Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l'àmbit de la seguretat en el transport es vol destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar-se en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

L’Ajuntament d’Altafulla, com no podia ser d’una altra manera, s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021. En aquest sentit, des del consistori, es re-senyalitzaran novament els itineraris que s’emmarquen en el projecte ‘A peu a l’escola’, engegat fa uns anys per la regidoria de Medi Ambient, i que l’executiu local vol donar-li continuïtat.

Aquests itineraris marcaran el recorregut per anar a les escoles de La Portalada i El Roquissar, l’Institut Altafulla i les dues llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau. El recorregut s’ha de fer a peu, amb patinet o amb bicicleta. 

En aquesta mateixa línia, des del consistori, s’ha insistit en què “la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha de practicar-se tot l’any”. Per això, s’ha personalitzat la campanya amb el lema “A Altafulla, mou-te tot l’any” amb  l’etiqueta #AltafullaMobilitat365.  La intenció és fer un seguiment de la mobilitat de  l’alumnat dels centres altafullencs durant tot el curs escolar.

16317879312021-af-gene-smss-2021-cartell-a3-08_altafulla.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version