Canal Ajuntament

Blanes. Blanes començarà dijous la Temporada Baixa de la recollida de residus

A partir de dijous vinent, 16 de setembre, amb el pas a la segona quinzena d’aquest mes de setembre, com ve sent habitual des de fa uns quants anys, Blanes recupera la normalitat en més d’un aspecte quotidià de serveis que retornen a la periodicitat que hi ha de setembre a juny. Un d’ells és la recollida d’escombraries, que passarà a ser de l’anomenada Temporada Baixa.

La variació més destacada d’aquesta temporalitat és que la recollida selectiva porta a porta que s’efectua principalment a Blanes Centre i d’altres punts del municipi passarà a ser alterna pel que fa a les fraccions de resta i orgànica. En temporada alta, del 15 de juny al 15 de setembre, les dues fraccions s’han estat recollint per separat però amb caràcter diari al haver una major presència poblacional al municipi, amb veïns de segona residència i turistes.

A partir del 16 de setembre, la brossa orgànica passarà a recollir-se només 4 dies: dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la brossa de resta es farà els dies alterns a aquests, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses s’han de treure a l’exterior dels habitatges entre les 8 i les 10 de la nit i, per tant, cal recordar que l’endemà que s’hagi dipositat el cubell de l’orgànica s’ha de recollir al matí.

Circulars a les cases i Punt Informatiu a la Plaça d’Espanya
Com cada any, l’Ajuntament de Blanes ha demanat la col·laboració ciutadana, indispensable pel bon funcionament d’aquest servei, perquè respectin tant els dies en què s’han de treure els dos tipus de deixalles com l’horari. Amb l’objectiu d’avisar als veïns i veïnes afectades per aquest canvi de temporalitat, el passat dilluns es va instal·lar un Punt Informatiu a la Plaça d’Espanya.

A banda d’informar, també es va aprofitar per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer un reciclatge adequat de les deixalles domèstiques, especialment els residus orgànics, que cal dipositar al característic contenidor reixat de color marró. Per això, es van lliurar bosses compostables, i a més a més també es va obsequiar a tothom que ho va voler amb adob vegetal fet amb les restes orgàniques que es recullen, així com imants i fulls informatius sobre el reciclatge i consells pràctics.

D’altra banda, l’acció més intensiva per avisar sobre el canvi de temporalitat està tenint lloc durant tots aquests dies. S’estan distribuint circulars informatives enganxades als portals d’accés als edificis situats al centre de Blanes, així com a les zones on també es fa la recollida amb el sistema de porta a porta. S’han editat més de 2.000 circulars, i en l’escrit bàsicament es recorda els dies en què es fa la recollida de la brossa orgànica i els dies en què es recull la resta.

També es recorda a les circulars que el Paper, el Vidre i els Envasos s’han de separar correctament i abocar-ho als corresponents contenidors de recollida selectiva identificats amb diferents colors: blau pel paper, verd pel vidre i groc pels envasos. En cas que la ciutadania vulgui informar-se sobre algun aspecte relacionat amb el servei de recollida d’escombraries i neteja viària que l’Ajuntament de Blanes efectua a través de l’empresa Nora, Serveis Mediambientals, poden fer-ho a través del seu telèfon d’atenció ciutadana: 972 33 17 18.

1631694940punt_informatiu_recollida_residus_(3).jpg

1631694940punt_informatiu_recollida_residus_(4).jpg

1631694940punt_informatiu_recollida_residus_(5).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version