Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull dijous i divendres dues jornades de Donació de Sang a la planta baixa del Teatre

El Banc de Sang i la Germandat de Donadors de Sang de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, han organitzat una nova Campanya de Donació aquesta setmana, coincidint amb el mes de setembre. A diferència de les jornades extraordinàries que s’han estat fent durant l’estiu, en aquesta ocasió l’activitat ja està inclosa dins l’agenda habitual que ja preveu una cita regular cada tres mesos al llarg de l’any a Blanes.

La donació ordinària del mes de setembre s’escau enguany aquesta setmana, la tercera del mes. Una vegada més, les dues jornades es fan tenint en compte les estrictes mesures de seguretat sanitàries que marquen la prevenció de la propagació de la COVID-19, tal com es porta fent des de fa més d’un any.

Dijous i Divendres 16 i 17 de Setembre Donació de Sang al Teatre
De la mateixa manera que s’ha vingut fent durant els darrers mesos –pel que fa a les jornades ordinàries de donació, les que ja estan programades des de fa molts anys a Blanes-, les que tindran lloc aquesta setmana s’allotjaran a la planta baixa del Teatre d’aquest municipi, més concretament a l’antic Bar del Teatre i a la Sala d’Assaig. L’equipament cultural està situat al rovell de l’ou del centre de la vila, al Carrer Ample número 26.

Com és habitual, la campanya de donació de sang es farà durant dos dies: el proper dijous 16 de setembre i l’endemà divendres dia 17. La primera jornada, la del dijous, serà a la tarda, des de les 4 i fins les 9 de la nit, mentre que la segona de l’endemà divendres serà al llarg de tot el dia. Al matí a partir de les 10 fins les 2 del migdia, i a la tarda a partir de les 4 fins 2/4 de 9 del vespre.

Donació de Sang amb mesures preventives COVID
Amb l’objectiu d’afavorir el seguiment de les mesures COVID i evitar aglomeracions, per participar en les donacions –tant les que s’estan fent a Blanes com en d’altres municipis- es demana reservar hora, fer una cita prèvia telemàticament a través de la pàgina web www.donarsang.gencat.cat Amb tot, si no s’ha reservat, els voluntaris i voluntaris poden acostar-se al lloc de donació i seran atesos, sempre i quan el volum d’activitat que hi hagi en aquell moment ho permeti.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Des que va esclatar la pandèmia, l’habitual necessitat de cobrir 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang.

Els donants disposen d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i se’ls lliura un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada s’hi estarà fent una neteja i desinfecció de les zones comunes a càrrec d’una empresa especialitzada. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version