Canal Ajuntament

Blanes. La Hissada de la Senyera a l’Ajuntament i l’Ofrena Floral a Lluís Companys, Actes Oficials de la Diada a Blanes

Aquest matí han tingut lloc a Blanes els Actes Institucionals organitzats per l’Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2021. La part més solemne del programa commemoratiu s’ha iniciat amb una tradició que ha perdurat durant els darrers anys: la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada per l’Himne Nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors.

Des d’aquest passat divendres, i durant tot el cap de setmana, és l’única bandera que estarà onejant a l’Ajuntament de Blanes, escortada avui per altres dues senyeres de gran llargària. A les 11 del matí, mentre començaven a sonar els primers acords de l’himne, un agent de la Policia Local de Blanes s’ha encarregat d’anar hissant lentament la senyera al balcó que presideix en solitari.

Simultàniament, tal com s’ha vingut fent des dels anys 90, també s’han desplegat dues senyeres de grans dimensions de llargària que cobreixen l’edifici de dalt a baix, a dreta i esquerra, emmarcant la senyera que s’alça al centre de la façana. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, juntament amb regidors i regidores del consistori dels diferents grups polítics, ha encapçalat l’acte oficial situant-se al front de la façana.

També han participat comandaments i agents de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra en formació, mentre feien la salutació oficial corresponent, situats dins el perímetre on s’arrengleren els representants consistorials. Aquest ha estat un dels moments més solemnes i emotius de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes, que s’ha tancat amb un aplaudiment final.

Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys
La part més solemne de la celebració Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat tot seguit amb un altre acte carregat de sentiment que també han encapçalat els membres del plenari municipal. Per això, l’activitat s’ha traslladat a 2/4 de 12 del migdia prop de la platja on hi ha la Roca de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya.

És aquí on ha tingut lloc l’Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys, davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que va morir executat. Novament l’alcalde, acompanyat del primer tinent d’alcalde i un representant de la resta de grups polítics municipals, ha encapçalat la comitiva per dipositar l’ofrena floral als peus del monument, dins el recinte enjardinat que hi ha en aquest cèntric espai. L’acte s’ha fet de nou amb la música de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representant dels cossos de seguretat que operen a Blanes. Als actes institucionals han assistit representants d’ERC, PSC, BECP i JxB.

El programa d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya organitzats per l’Ajuntament de Blanes es tancaran aquest vespre, amb un concert de sardanes. Començarà al punt de les 2/4 de 7 del vespre a la Plaça dels Dies Feiners, a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

1631517395hissada_de_la_senyera_(7).jpg

1631517396hissada_de_la_senyera_(12).jpg

1631517396hissada_de_la_senyera_(19).jpg

1631517396ofrena_institucional_(2).jpg

1631517396ofrena_institucional_(15).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version