Canal Ajuntament

Blanes. El Centre Excursionista de Blanes celebra aquest cap de setmana la 2a edició del ‘Dia de Muntanya’

Aquest cap de setmana Blanes viurà dues jornades molt especials, gaudint més a prop que mai dels esports de muntanya sense moure’s de la població on comença la Costa Brava, arran de mar. El Centre Excursionista de Blanes (CEX) ha organitzat la segona edició del ‘Dia de la Muntanya’, després que la primera es va fer al 2019 i l’any passat no va ser possible a causa de les mesures de contenció de la pandèmia.

Els actes d’aquest cap de setmana es concentraran majoritàriament el dissabte, quan hi ha diverses activitats programades que, tot i estar enfocades a l’alpinisme, les caminades, l’escalada i l’esquí, també complauran a un públic que se senti atret per aquest món. D’altra banda, l’endemà diumenge es passarà a l’acció, amb una proposta que també està pensada per a tots els públics.

Presentació d’un llibre, documentals i els orígens del CEX, entre d’altres
La jornada del dissabte estarà centrada a la Plaça dels Dies Feiners, i s’encetarà a ¾ de 6 de la tarda amb un Conta-Contes a càrrec del duet ‘Aires Rondallaires’, seguit a ¾ de 7 del vespre amb un dels primers plats forts: la presentació del llibre ‘101 Anècdotes del Montseny’, del bredenc Andreu Pujol Mas. A 2/4 de 8 del vespre alguns dels membres més veterans del CEX parlaran sobre els orígens d’aquesta entitat fundada l’any 1976.

Fan alta muntanya, senderisme, sortides familiars i caminades, però també es relacionen amb tot el què tingui a veure amb aquest món. Precisament una mostra d’aquesta estimació es podrà viure a partir de 2/4 de 9 de la nit, amb la projecció de dos documentals cortesia del centre Off Trail Academy, creat precisament per dos esportistes blanencs: Jordi Tosas i Xavi Esgleas. És la primera escola de formació en esports i activitats outdoor que combina l’aprenentatge presencial o a distància amb els cursos pràctics.

Els dos documentals es projectaran a la Sala de Plens, i són Balkans Mountains  i Ser, de Mireia Miró, membre de la Selecció Espanyola d’Esquí de Muntanya. Rodat a Noruega, la pel·licula transcendeix l’esport per endinsar-se en els reptes personals i les motivacions que fan superar qualsevol obstacle. Finalment, la jornada del dissabte es tancarà amb un gran sorteig de material esportiu.

Marxa Popular de 9’5 km diumenge al matí
La segona edició del ‘Dia de la Muntanya’ es tancarà diumenge, amb una activitat concebuda perquè pugui participar-hi gent de totes les edats. Es tracta d’una Marxa Popular que sortirà a les 9 del matí des de la Plaça dels Dies Feiners per fer un recorregut de 9’5 km d’allargada pels voltants de Blanes, apta per qui tingui ganes de moure les cames i fer una mica d’esport.

Les inscripcions, al preu de 5 €, es començaran a fer a les 8 del matí a la mateixa Plaça dels Dies Feiners. Els participants podran apuntar-s’hi fins les 9 del matí, quan es donarà la sortida de la marxa popular. L’objectiu no serà competitiu, sinó gaudir de l’experiència, que tindrà el topall de caminants entre les 100 i les 150 persones com a màxim.

1630571473caminada_popular_diada_muntanya_(17).jpg

1630571473foto_de_grup.jpg

1630571473cartell_diumenge_5_setembre_dia_de_la_muntanya.jpg

1630571473cartell_dissabte_4_setembre_dia_de_la_muntanya.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version