Canal Ajuntament

Blanes. Protecció Civil de Blanes col·labora en el rescat d’una embarcació francesa que s’estava enfonsant a Pineda

L’embarcació lleugera del cos d’emergències blanenc va actuar a requeriment de Salvament Marítim, a qui dóna suport en situacions de perill

El rescat va tenir lloc el passat cap de setmana, més concretament dissabte al migdia. Protecció Civil de Blanes va ser alertada poc després d’un quart de cinc de la tarda, a requeriment de Salvament Marítim. Es va sol·licitar la seva col·laboració per treballar en el rescat d’una embarcació francesa que s’estava enfonsant a pocs metres de la costa, a l’alçada del Club Nàutic de Pineda de Mar.

A bordo del vaixell d’esbarjo, d’uns 12 metres i mig d’eslora, hi viatjaven tres persones de nacionalitat francesa, que finalment van ser rescatades sanes i estalvies, sense haver patit cap mena d’afectació, llevat del lògic ensurt. Inicialment la crida d’auxili efectuada per Salvament Marítim es va fer en precaució que calgués traslladar els ocupants a una altra vaixell mentre s’arranjava el problema que patia el vaixell francès.

Finalment, però, no va ser necessari traslladar als tres ocupants, que van romandre al vaixell mentre Salvament Marítim els remolcava fins a port segur, escortats per l’embarcació lleugera de Protecció Civil Blanes. La intenció inicial era portar l’embarcació accidentada fins a Calella, però finalment es van dirigir al Port de Blanes, on els ocupants van poder baixar a terra.

L’operatiu va allargar-se al voltant d’una hora i mitja, finalitzant a tres quarts de sis de la tarda, ja que l’agitat estat de la mar va impedir especialment l’operació de tornada al tenir el vent en contra. Les peticions d’auxili a la mar no tenen fronteres geogràfiques i no distingeixen limitacions entre províncies, ja que la prioritat és salvar vides, donar resposta a les emergències.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version