Canal Ajuntament

Calonge i Sant Antoni formalitza l'inici de les obres de la urbanització Mas Pere

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni i els representants d’Aglomerats Girona, empresa adjudicatària, han signat l’acta de replanteig que dona formalment el tret de sortida de les obres de d'urbanització de Mas Pere. Amb aquesta signatura les obres ja es poden iniciar, si bé no començaran immediatament. El motiu és que l’ordenança municipal no permet fer obres en la via pública durant els mesos d’estiu. Així, les màquines començaran a treballar en les obres de Mas Pere el dia 20 de setembre. A partir de l’inici de les obres, el termini d’execució serà de dos anys i mig. 

El contracte de les obres d'urbanització de Mas Pere tenia un preu de sortida de 10.982.264,91€, IVA inclòs, i finalment es va adjudicar per 8.753.494,38€, el que suposa una rebaixa del 20,29%. Aquesta reducció del preu repercutirà directament en una reducció de l'import de les quotes que han de pagar els propietaris per finançar aquest projecte, i s'afegeix a la reducció d'un 5% del cost de l'obra per l'actualització que va portar a terme l'ajuntament l'any passat. Les obres d'urbanització les portarà a terme Aglomerats Girona, empresa guanyadora de la licitació.  

El projecte defineix unes obres que tindran una durada de 2 anys i mig i que contemplen la creació d’una xarxa de clavegueram separativa, que permetrà l’eliminació de les fosses sèptiques, la instal·lació de les xarxes de servei d’aigua potable, electricitat i telecomunicacions, que seran soterrades, l’enllumenat públic i l’asfaltatge i construcció de voreres, així com l’adequació de les zones verdes.  

Aquestes obres tindran un cost de 8.753.494,38 €,  d’euros, la major part dels quals seran finançats per les aportacions dels propietaris. Una altra part es finança amb els 358.506’67 € aportats per l’Entitat Urbanística de Conservació de Mas Pere, que en el moment de la seva dissolució va traspassar el seu saldo disponible a l’Ajuntament amb l’objectiu de destinar-lo a les obres. El cost de les obres anirà a càrrec dels propietaris de les finques i l’Ajuntament estima que, un cop adjudicat el contracte de l’obra, el cost mitjà serà d'uns 15.000 € per finca, un import calculat sobre una parcel·la d’uns 700 m². Aquest import es pagarà en 6 quotes repartides cada sis mesos durant 3 anys, la primera de les quals ja ha estat liquidada.

1627900325image003.jpg

1627900325DSC_5710.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version