Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull la segona sessió de ‘Cinema als Barris’ amb la projecció de ‘Astérix y el secreto de la poción mágica’

Nit de cinema a l’aire lliure en la segona sessió d’aquest 2021 del cicle ‘Cinema als Barris’ que s’està fent enguany per tercera edició després del lapse que va significar el 2020, amb la seva suspensió per l’augment dels contagis COVID. La segona nit del cicle ‘Cinema als Barris’ es va allotjar aquest passat dimecres a Residencial Blanes, on es va projectar ‘Astérix y el secreto de la poción mágica’.

El cicle de cinema gratuït itinerant que volta pels veïnats de la vila està organitzat pel Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de les Associacions de Veïns i Veïnes de Blanes. Les pel·lícules que s’estan projectant, així com els espais on s’acullen les sessions, s’han consensuat amb les associacions de veïns del municipi, que han triat d’entre diverses propostes cinematogràfiques.

Abans de començar, es va adreçar al públic assistent el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, acompanyat del president de l’Associació de Veïns de Residencial Blanes, Nicolás Laguna. La segona sessió d’ahir va projectar el primer dels dos únics llargmetratges de cinema animat que s’han inclòs enguany al cicle: ‘Astérix y el secreto de la poción mágica’.

En aquesta ocasió els inoblidables personatges creats fa sis dècades per Albert Uderzo i René Goscinny plantegen una història que, en la línia de totes les que protagonitzen, es manté fidel a la línia argumental genèrica. El druida Panoràmic pateix una caiguda quan s’estava enfilant a un arbre, i se n’adona que potser li ha arribat l’hora de jubilar-se i buscar un digne successor, escortat pels eterns Astérix i Obèlix.

Propera projecció: ‘Pinocho’, protagonitzada per Roberto Benigni
La pel·lícula d’animació d’ahir, igual que ho farà la següent que la segueix en la programació compleix amb l’objectiu que mena el cicle: l’entreteniment del públic que, tant és l’edat que tingui: tothom s’ho passa bé. La propera entrega tindrà lloc el dimecres 21 de juliol, el dia abans que comenci el cicle de la Festa Major de Santa Anna, de nou a les 10 de la nit.

En aquesta ocasió es tracta de ‘Pinocho’, protagonitzada per l’histriònic actor Roberto Benigni, qui es va fer especialment popular arran de l’ensucrada ‘La Vida és Bella’, amb la història d’un pare i un fill tancats en un camp de concentració nazi a la segona guerra mundial. Estrenada als cinemes tot just el setembre de l’any passat, ‘Pinocho’ és l’enèsima adaptació de la coneguda història basada en el llibre de Carlo Collodi ‘Les aventures de Pinotxo’ (1883).

La protagonitza una titella de fusta que es converteix en un nen de veritat i que té com a pare al seu creador, Geppetto. Justament és a aquest personatge a qui dóna vida Benigni, que incorpora un pobre i solitari tallador de fusta emmarcat en un món entre la realitat i la fantasia, emplaçat en una Itàlia rural i atemporal. El públic podrà acompanyar l’evolució del ninot de fusta que esdevé en un nen de carn i ossos, aprenent com qualsevol criatura encuriosida pel món, iniciant un viatge que l’enfrontarà amb la natura, el regne animal i la imaginació.

Es tracta d’un film directament adreçat al públic infantil i familiar, tot i que l’autor llença una bateria de crítiques al món dels adults des del principi fins al final del film, de dues hores de metratge. Com a dada curiosa val a dir que Roberto Benigni ja va fer la seva pròpia adaptació com a director i protagonista d’aquest conte universal l’any 2002, tot i que en aquella ocasió l’actor es va reservar el personatge principal, el del ninot de fusta que esdevé humà.

‘Cinema als Barris’ amb mesures COVID
Totes les sessions –n’hi haurà un total de sis en aquesta tercera edició del 2021- s’estan fent a l’aire lliure, gratuïtament, i seguint estrictament totes les mesures COVID de prevenció. L’entrada al recinte del públic es fa de forma esglaonada i per rigorós ordre d’arribada. No hi ha reserva d’entrades, però es fa un registre dels assistents en cas que calgui fer una traçabilitat futura.

Cada persona o grup de persones s’asseu a les cadires disposades per l’organització, i no es permet alterar la seva distribució, així com tampoc aglomeracions dins el recinte o trobades entre diferents grups de persones. No es permet el consum d’aliments i/o begudes, almenys mentre no hi hagi un canvi en l’actual normativa COVID vigent.

Durant la projecció es recomana no entrar ni sortir del recinte, llevat que sigui per motius excepcionals. Finalment, cal tenir en compte que cada setmana l’aforament va canviant en funció de l’espai de projecció que s’ha consensuat. En el cas de la projecció de la setmana vinent, és per a unes 150 persones.
Dia i Hora Títol Pel·lícula Lloc Aforament Dimecres 21 juliol – 22 h ‘Pinocho’ Pista Esportiva Mas Florit 150 persones Dimecres 4 agost – 22 h ‘Scooby!’ (en català) Plaça Dies Feiners 162 persones Dimecres 11 agost – 23 h ‘Padre no hay más que uno 2’ Pàrquing del Decathlon 150 persones Dimecres 18 agost – 22 h ‘Mamma Mia!, una y otra vez’ Plaça Molina de Quatre Vents 100 persones

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version