Canal Ajuntament

Blanes. Dos tripulants d’un veler naufraguen a 11 milles del Port de Blanes i són rescatades sanes i estalvies

Els fets han tingut lloc pels volts de les 7 del matí d'avui dijous, quan un vaixell d’arrossegament del port de Blanes anava a feinejar i es trobava a 11 milles de terra. L’embarcació pesquera, que feia tan sols una hora que havia salpat, ha col·lidit amb un veler d’uns 11 metres d’eslora per circumstàncies que es desconeixen, i en pocs minuts s’ha enfonsat a uns 100 metres de profunditat.

Al veler hi viatjaven dues persones, un home i una dona de nacionalitat francesa, que han estat rescatades sanes i estalvies pels mateixos pescadors, que els han auxiliat i els han acompanyat fins al Port de Blanes. Allí ja els esperaven Protecció Civil de Blanes, la Guàrdia Civil i una ambulància del SEM, que els ha fet una revisió mèdica comprovant que no tenien cap traumatisme ni ferida, tan sols el lògic ensurt d’haver patit un naufragi.

Per aquest motiu, se’ls ha donat d’alta en la mateixa ambulància on se’ls ha atès, indicant-los que si tenien alguna mena d’efecte secundari es posessin en contacte amb un centre sanitari. Al port de Blanes també els esperaven el gerent de la Confraria de Pescadors que, juntament amb el patró de l’embarcació pesquera, Guàrdia Civil, Protecció Civil, i el Guarda Costes de Ports de la Generalitat, han iniciat les primeres gestions per auxiliar a les dues persones.

Abans que el seu vaixell s’enfonsés, les víctimes del naufragi tan sols han pogut endur-se els seus telèfons mòbils i una cartera que duien a sobre, per la qual cosa han iniciat les oportunes gestions per poder tornar a casa. En el moment de la col·lisió les dues víctimes expliquen que estaven desperts, a la coberta del veler, i que no han vist venir l’embarcació de pesca, tan sols se n’han adonat quan han sentit un fort cop i sobtadament el seu vaixell s’ha enfonsat ràpidament. Les dues persones que han naufragat viuen en una localitat propera a Toulouse, a la regió d’Occitània de la Catalunya Nord.


1626343216Rescat Naufragi 3.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version