Canal Ajuntament

Blanes. Blanes viu el primer cap de setmana de Temporada Alta de Bany a les platges

Aquest cap de setmana s’ha activat a Blanes la Temporada Alta de bany a les platges del municipi, la qual cosa ha suposat posar en funcionament al 100% tots els serveis que s’hi poden trobar. Durant la Setmana Santa ja se’n van implementar uns quants però ara, pels volts de la segona quinzena del mes de juny, ja estan tots plenament en marxa.

Inclouen aspectes bàsics com la gestió de la neteja de la façana marítima fins al disseny del pla de seguretat que coordinen Protecció Civil i Policia Local. També hi ha serveis com ara dutxes i rentapeus, així com diverses mesures per garantir l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda: passeres, zones d’ombra i les anomenades línies de vida, un sistema de cordes que faciliten l’entrada i sortida a la mar.

Tant per informar dels serveis a les platges com sobre les precaucions que cal seguir-hi en prevenció de la COVID, s’han instal·lat cartells amb temes d’interès general, així com sobre les mesures de seguretat que continuen vigents. Tanmateix, el Servei de  Vigilància, Salvament i Socorrisme s’encarrega diàriament de senyalitzar amb banderes per saber si l’aigua és apta per al bany.

La Bandera Verda significa que el bany està permès, que les condicions per banyar-se són bones perquè el mar està tranquil. La Bandera Groga indica que cal tenir precaució, bé perquè hi ha onades, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, o bé hi ha meduses. Per últim, la Bandera Vermella significa que està prohibit banyar-se, ja que hi ha algun tipus de situació que suposa un perill greu per a la integritat de les persones.

D’altra banda, es mantenen les ofertes d’àmbit privat dels darrers anys, amb els punts de lloguer de gandules i para-sols, propostes d’esports nàutics i creuers marítims. Les altes temperatures que ja hi ha hagut aquests darrers dies, que han continuat a l’alça aquest cap de setmana, han provocat que l’inici de la Temporada Alta de Bany hagi tornat a omplir de banyistes les platges de la vila.

1623650303Temporada Alta de Bany a Blanes 3.JPG

1623650303Temporada Alta de Bany a Blanes 4.JPG

1623650304Temporada Alta de Bany a Blanes 15.JPG

1623650304Temporada Alta de Bany a Blanes 19.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version