Canal Ajuntament

Solsona. L’Ajuntament solsoní convoca un concurs d’idees per dedicar una obra artística als donants de sang

L’any que ve Solsona vol inaugurar una escultura o instal·lació artística en homenatge als donants de sang del Solsonès. Per això, l’Ajuntament ha aprovat les bases d’un concurs d’idees per seleccionar l’obra, que es vol instal·lar a l’exterior de la Sala Polivalent, l’equipament on s’organitzen els acaptes de sang i plasma des del 2013. 

Aquesta convocatòria és una iniciativa de la regidoria de Salut, de comú acord amb l’Associació de Donants de Sang del Solsonès, per plasmar de forma permanent l’agraïment de la ciutat a un acte solidari que salva vides. Solsona s’afegirà, així, al centenar de poblacions del país que tenen un monument dedicat a la donació altruista de sang i plasma.

La proposta artística, que s’ha d’inspirar en la solidaritat dels donants, pot ser una escultura, una placa commemorativa, una instal·lació visual, una intervenció a l’espai o un disseny urbà, i la tècnica i els materials són lliures. Només es demana que els materials siguin resistents a la intempèrie i al pas del temps. El termini per presentar la idea s’allargarà fins al 14 de desembre.

El jurat, format per representants polítics i tècnics municipals i de l’Associació de Donants de Sang del Solsonès i una professional d’un estudi d’arquitectura cooperativa, escollirà entre dues i tres opcions, que posteriorment s’exposaran als donants en un procés participatiu que es farà coincidir amb un acapte de sang a la Sala Polivalent. La més votada pels donants serà la guanyadora del concurs i rebrà 3.000 euros, dels quals 500 seran en concepte de premi i 2.500, per a l’execució de l’obra.


1622705216SalaPol_maig2021.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version