Canal Ajuntament

Calonge i Sant Antoni. Les famílies de Calonge i Sant Antoni rebran 1.000€ com a màxim per pagar l'habitatge

El govern de Calonge i Sant Antoni promou una línia de subvencions excepcionals per aquelles persones i unitats familiars que, per circumstàncies de la Covid-19, es troben en fase de risc socioeconòmic i familiar, contribuint al sosteniment de l’habitatge. L’Ajuntament ha creat, dins del Pla de Xoc, una sèrie d’ajuts al lloguer i el pagament d’hipoteques de l’habitatge habitual per a persones vulnerables que permetrà finançar fins al 50% de l’import del lloguer i el pagament de la quota amb un màxim de 250 € mensuals i un topall de 4 mesos per família (1.000 €), amb un pressupost total de 100.000 €. “Obrim la convocatòria dels ajuts al pagament del lloguer i de la hipoteca. La mesura entra dins del Pla Covid que vam dotar amb un màxim de 1.800.000€. Volem donar suport a les famílies”, explica Arturo Prades, el regidor de Promoció Econòmica.

Aquesta subvenció la podran sol·licitar a l’oficina Covid demanant cita per telèfon o per e-mail a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, aquelles persones físiques que compleixin requisits com ara: ser titular d’un contracte d’arrendament en vigor o un préstec hipotecari, que l’habitatge no sigui de protecció oficial de promoció pública ni ser de lloguer social, que l’import mensual no superi 550€, estar empadronat al municipi de Calonge des d’abans del 14 de març de 2020, tenir residència a Catalunya i uns ingressos que no superin 3 vegades IRSC (indicador de renda de suficiència). A més, no es pot disposar de saldos mitjans de 3.000€ ni de cap altre habitatge en propietat o copropietat, estar al corrent de les obligacions tributàries, no tenir deutes amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i haver justificat qualsevol subvenció anterior. 

La crisi per la Covid-19 evidencia una situació sobrevinguda molt greu de deteriorament sociolaboral i econòmica que fa que una part de la població de Calonge i Sant Antoni es trobi immersa de forma sobtada en un context de vulnerabilitat que els implica tenir dificultats per cobrir les necessitats bàsiques: alimentació, lloguers/hipoteques, subministraments, despeses de salut i de necessitat dels infants, adolescents i joves. 

Els programes de subvencions -inclosos un Pla de Xoc que compta amb una quarantena de mesures-, han esdevingut un instrument essencial per a poder assolir les finalitats de les polítiques públiques de caràcter social. Dins del primer àmbit d’actuació, juntament amb el suport econòmic al pagament de despeses de lloguer i hipoteca, hi ha el suport econòmic pel pagament de despeses de menjar i subministraments, el suport d’ajuda a domicilis als majors de 65 anys, les reduccions i bonificacions d’impostos i l’augment de les polítiques actives d’ocupació i formació. 


1622617361image003.jpg

1622617362DSC_4323.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version