Canal Ajuntament

Blanes. Blanes organitzarà aquest mes de maig dues activitats relacionades amb el passat indià del municipi

Aquest mes de maig la ciutat on comença la Costa Brava posarà en valor un dels passatges de la seva història recent que encara es conserva en l’actualitat, i que va escriure un dels passatges més destacats de la memòria blanenca. Es tracta dels Americanos, que entre finals del segle XVIII i començaments del XX van marxar a les colònies d’ultramar a fer fortuna. Blanes reivindicarà aquestes arrels americanes principalment a través de dues activitats.

La primera d’elles tindrà lloc dimarts vinent, 3 de maig, amb la inauguració de l’exposició El Llegat Indià, un passat en comú per descobrir, que s’allotjarà a la Sala Municipal García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample, fins al 30 de maig. La mostra parla de l’empremta que han deixat arreu de diversos municipis de Catalunya, i també s’ha contextualitzat amb la que encara és present a Blanes, que es pot conèixer millor resseguint la Ruta dels Americanos senyalitzada.

D’altra banda, la segona activitat tindrà lloc el dimecres 19 de maig a les 5 de la tarda, amb la conferència sobre les Dones Indianes que s’allotjarà a la Sala de Plens. Anirà a càrrec del divulgador cultural Joan Miquel Llodrà, que també s’ha encarregat dels continguts de la mostra. Tant l’exposició com la xerrada estan organitzades per l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal, amb el suport i col·laboració de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya.

1620020952Ca l'Andreu.JPG
1620020953Casa Tordera.jpg

1620020953Caves Mont-Ferrant.JPG

1620020953Hospital Sant Jaume.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version