Canal Ajuntament

Blanes. Blanes suspèn per segon any consecutiu l’Aplec del Vilar, una tradició que es remunta al segle XVII

Des del segle XVII la Setmana Santa blanenca compta amb un dia extra festiu, l’endemà del dilluns de pasqua, quan se celebra l’Aplec del Vilar al santuari amb el mateix nom situat a uns sis quilòmetres del nucli urbà, als afores de la vila. Enguany, per segon any consecutiu, s’ha decidit suspendre’l, per prevenir les possibles aglomeracions que hagués atret mantenir la celebració.

Un dels moments culminants de l’Aplec del Vilar és un ofici religiós que s’allotja a l’ermita que presideix el santuari. Per les seves reduïdes dimensions, només podria acollir un aforament màxim de 15 persones aplicant-se la mesura COVID que dicta que tan sols es pot mantenir un 30% de les localitats màximes. Per això, per evitar la possibilitat que la convocatòria provoqués un efecte crida que cal evitar, es va prendre la decisió d’anular-lo.

La resolució l’han pres l’Obreria del Vilar –que té cura del manteniment del Santuari del Vilar-, de comú acord amb les tres parròquies de Blanes, i es va comunicar a l’Ajuntament de Blanes, que col·labora en l’organització de l’aplec. Enlloc de la celebració religiosa, però, qui vulgui dedicar igualment aquest dia festiu a la Verge del Vilar tindrà ocasió de fer-ho a les respectives misses que hi haurà a les tres parròquies del municipi, on es veneraran les imatges de la verge que hi ha a totes tres esglésies.

1617706027Aplec del Vilar 6.jpg

1617706027Aplec del Vilar 13.jpg

1617706027Aplec del Vilar 25.jpg

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version