Canal Ajuntament

Cap de setmana de castells a Riudellots i Fornells de la Selva

La colla número 99 de la CCCC ha viscut un cap de setmana especial que ha significat el debut oficial vestint de blanc.

La formació de Llagostera, Cassà i Caldes de Malavella va inaugurar dissabte la XVIII Fira de la Locomoció i Artesania de Fornells de la Selva. L'actuació, que es va desenvolupar davant el Centre Cívic i Cultural 'La Sitja' del poble gironí, va tenir com a protagonista el vent que va poder molestar els castellers en algun moment.

Tot i això, els de Sònia Freixas van assolir una bona actuació. D'inici van descarregar un pilar de 4 ferm en què l'enxaneta va desplegar una pancarta on s'hi podia llegir 'benvinguts a la fira'.

A primera ronda, els gavarrencs van descarregar el 4d5pn (amb acotxaneta). Una construcció que mica en mica va evolucionant i que no trigarà massa a poder suportar el pom complet. Per continuar van oferir un 2d5 a segona ronda. La pinya va treballar amb constància i el moviment a la traspassada de l'enxaneta tant els dosos com els segons el van defensar amb seguretat.

A tercera ronda van tornar a fer un castell amb acotxaneta, en aquest cas el 3d5n. Una construcció que cada vegada està més preparada per anar sobre pinya. L'actuació va finalitzar amb un pd4 que va tenir algunes dificultats a la sortida de l'enxaneta. A més, es va premiar la canalla amb 2 pd3 i 7 pd2 nets realitzats pels més menuts de la colla.

Aquest matí, els de Llagostera, Cassà i Caldes de Malavella s'han desplaçat a Riudellots de la Selva i han actuat en el marc de les Jornades Interculturals que arribaven a la XIII edició.

Els Castellers de les Gavarres han començat amb un pd4 impecable i s'han tret tots els nervis de sobre.

A primera ronda han descarregat una de les construccions més desitjades per la colla, el 3d5n. Avui els gavarrencs han traspassat l'enxaneta a un castell que està agafant un bon rodatge i que mira a un futur a mig termini sobre pinya.
A segona ronda han repetit el 2d5 que també van descarregar ahir i que avui s'ha descarregat d'una manera més sòlida i consistent.El 4d5n (acotxaneta) ha estat el castell descarregat a tercera ronda. L'estructura ha tornat a estar molt parada i els membres de la colla esperen no trigar massa a poder incorporar el pom sencer a l'estructura del 4.

Per cloure, han descarregat un pd4 més treballat que el d'entrada. Finalment, s'ha tornat a premiar la canalla amb 3 pd3 i un pd3 de la quitxalla de la colla que a més ha tancat la pinya d'aquesta construcció.

Un cap de setmana que deixa bones sensacions als de Llagostera i Cassà i Caldes en l'estrena de blanc. Els gavarrencs afronten les següents actuacions amb ganes de poder descarregar amb fermesa els castells de 5 nets, poder-los pujar sobre pinya a mig termini i d'aquesta manera fer el salt als castells de 6.

1460926803image3.JPG
1460926803image4.JPG
1460926803image5.JPG
Fitxer adjunt: 1460926804np-castellers de les gavarres.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version