Canal Ajuntament

La primera Fira de Micropobles de Catalunya reuneix a més d’un miler de persones a l’Estany

La fira, organitzada per l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha reunit a una vintena d’ajuntaments i entitats de poblacions de menys de 1.000 habitants d’arreu de Catalunya. 

L'Associació de Micropobles de Catalunya ha impulsat la primera Fira de Micropobles sota el lema ‘Som batec rural’ amb l’objectiu de mostrar la diversitat de les poblacions de menys de mil habitants de Catalunya i apropar aquesta realitat a la ciutadania. Una quinzena d’ajuntaments han participat d’aquesta primera edició i han pogut presentar-hi els seus projectes en matèria d’habitatge, educació, oferta cultural, catàleg patrimonial, activitat turística, econòmica i productes locals. 

Micropobles fa una valoració molt positiva d’aquest primera edició, que ha reunit a més de 1.200 persones a L’Estany al llarg de tot el matí. El president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, ha destacat la importància de “fer visible la realitat del món rural per mostrar a la ciutadania que pot trobar-hi una opció de vida”. 

La Fira de Micropobles ha acollit també l’entrega dels premis dels Jocs Florals Rurals organitzats amb Productors Catalans. Els premis han estat per David Zamora i Lucía Barbecho en prosa i poesia infantil, respectivament; per Olga Schlüter en la categoria de prosa adults i per Carles Jardí i Isabel Gestí en poesia d’adults. En el marc de la fira 

s’ha presentat el Llibre ‘L’altre món rural’ de Joan Nogué i Rosa Cerarols i s’hi ha fet tast d’oli d’oliva verge extra de Torrebesses i un tast d’embotits de Planoles. Almatret hi ha presentat el centre Almia d’experimentació en energies renovables i Agullana ha mostrat ell projecte Brasa&talent, 5è guanyador del 3r Concurs Innovació en Tecnologia Agrària i Alimentària 2021 de la Universitat de Girona; mentre que L’Estany mostrarà un selector de xais fet en impressió digital per alumnes de l'Institut Moianès i l'Entitat Steam4all. Des de Torrebesses, s’ha portat també un recurs de realitat virtual per a la construcció de cabanes i murs de pedra seca. Un concert del duet The Cover Land amb el Festival Itinera i un vermut ofert pel Consorci del Moianès han clos la jornada. 

A Catalunya hi ha 487 municipis de menys de 1.000 habitants, en els quals hi viu el 3% de la població total de Catalunya, 207.205 persones. En termes municipals, representen el 50% de la superfície del país. 

1668922423fira_micropobles_2.jpg
1668922423fira_micropobles.jpg
1668922424firamicropobles_1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version