Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Articles

Actualització de l'alerta del pla INUNCAT per intensitat i acumulació de pluges i per l'estat de la mar

  • ALERTA INUNCAT per estat de la mar: es manté la previsió d’onades superiors als 2,5 metres al litoral central i nord
  • ALERTA INUNCAT per intensitat i per acumulació de pluges: Es manté per la previsió a les comarques de Girona i el litoral i prelitoral central on es poden superar els llindars d’intensitat 20L/m2 en 30 min i d’acumulació de 100 L/m2 en 24 hores. Al nord-est de Catalunya demà es poden assolir registres de 200 L/m2, acumulats de tot l’episodi de pluges
  • PREALERTA PROCICAT VENTS: S’ha rebaixat a fase de AVÍS per vents fins demà al migdia a Catalunya Central, Selva, Vallesos i Cerdanya
 
Afectacions per la meteorologia adversa
El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya durant l’episodi de temporal i fins les 20.00 hores d’avui diumenge ha rebut 1.009 trucades. Per comarques, destaquen 174 des del Vallès Occidental, 173 des del Barcelonès i 120 des del Baix Llobregat. Els municipis que han concentrat més trucades han estat  Barcelona amb 109, Sabadell amb 96 trucades, Tarragona 24 i Orís amb 23. D’aquestes 1.009 trucades, a majoria es van enregistrar ahir.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments està tallada la GIV-6546, entre el punt quilomètric 0 i el 2, a Palafrugell per acumulació d’aigua a la calçada
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 10.00 hores i fins les 19.30 hores d’aquesta tarda, 80 avisos més relacionats amb la pluja o el vent.
 
Per regions d’emergències entre les 14.00 hores i les 19.30 hores:
  • RE Girona: 12
  • RE Lleida: 1
  • RE Tarragona: 8
  • REM Nord: 24  
  • Re Centre: 1
  • REM Sud: 33
  • RE Terres de l’Ebre: 1
 
Destaca l’actuació a Torroella de Montgrí on, al voltant de les 18.30 hores, s’ha esllavissat una pedra de 3 m3 i ha impactat amb la casa del carrer Montseny 24. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i agents de la Policia Local, han aconsellat als veïns, 3 famílies (6 persones en total) a desallotjar els seus immobles i passar la nit a casa de familiars. Es preveu que demà, el tècnic municipal vagi a revisar la zona.
 
Així, des d’ahir en l’inici d’aquest episodi de pluja i vent, els Bombers de la Generalitat han atès 317 avisos.
 
L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil Municipal, manté activat en fase d’ALERTA el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar. Ahir a les 11.46 hores es va activar aquest protocol.

Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, s’ha recordat la prohibició d'accedir als espigons de la platja, que han quedat barrats al pas, i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.
 
El centre de control de CLABSA ha informat de l’activació en ALERTA del Pla d’Emergència del Parc Fluvial del Besòs.
 
Incidències en el subministrament elèctric
A conseqüència del temporal, Endesa ha informat  que s’han resolt totes les incidències en el subministrament elèctric (Agramunt, Palafrugell, Bisbal de l’Empordà, Prades i Barberà del Vallès). Durant la tarda d’avui, 1.600 abonats de Barberà del Vallès han estat sense subministrament elèctric per una incidència derivada del temporal.
 
Risc per mala mar al litoral a tot el litoral: ALERTA del Pla INUNCAT
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions delServei Meteorològic de Catalunya (SMC) de mala mar.
 
Segons la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, s’esperen onades superiors als 2,5 metres aquesta nit i matinada i durant tot el dia de demà a la costa central i nord, amb mar de fons de l’est.
 
Risc per intensitat i acumulació de pluja: ALERTA del Pla INUNCAT
Segons el SMC es manté l’episodi d’intensitat i acumulació de pluja.  Es podrà superar el llindar d’intensitat de 20 L/m2 en 30 minuts aquesta nit i matinada a les comarques de Girona i litoral i prelitoral central. Durant el dia de demà dilluns s’anirà reduint a les comarques del nord de Girona. Pel que fa a la previsió de superació del llindar d’ acumulació de 100 L/m2 en 24 hores, aquesta nit i la matinada de dilluns, afectarà totes les comarques de Girona, Osona, Vallès Oriental i Maresme. L’episodi s’allargarà a tot el dia de demà dilluns afectant les mateixes comarques.
 
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya a hores d’ara les dades més significatives recollides sobre la precipitació caiguda arreu del territori en les últimes 24 hores són les següents:
 
Demarcació de Tarragona
  • 116 litres a Falset
  • 99 litres a Tarragona
 
Demarcació de Girona
  • 83 litres Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
  • 73 litres Olot
  • 27 litres Girona
 
Demarcació de Barcelona
  • 59 litres El Prat de Llobregat
  • 51litres Begues
  • 38 litres Barcelona
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la població en les activitats recreatives o professionals al mar. També recomana que no s’accedeixi als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc.
 
Es pot seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat
 
Risc per vent: PREALERTA del Pla PROCICAT
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase d’AVÍS el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), informa que durant la nit i matinada, i fins demà al migdia es poden donar forts vents a la Catalunya Central, Selva, Vallesos i Cerdanya, amb ratxes màximes que poden superar els 90 km/h.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles nevades i forts vents, i també cal ser molt prudents en la conducció. S’aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.
 
Per a la conducció amb vent, el Servei Català de Trànsit (SCT) demana seguir aquests consells per tal d’evitar accidents:
 
  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.
 
A més, la DGPC recomana
  • trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència
I els consells davant de ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades 
Podeu consultar més consells sobre les ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409