Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Articles

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de les alertes per vent, neu, pluja i mala mar

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents. Segons la darrera actualització delServei Meteorològic de Catalunya (SMC), a l’afectació  generalitzada prevista per a les comarques de Terres de l’Ebre, Tarragona, interior de Lleida i el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona (excepte Alt i baix Empordà), s’afegeix el Pirineu i Prepirineu, Osona i Noguera. amb ratxes màximes que poden superar els 90 km/h.
 
Segons el SMC, els registres de vent més destacats es donen a l’Observatori Fabra de Barcelona 90 km/h, Port del Compte (Solsonès) 90 km/h, i altres registres, Badalona (Barcelonès) 79,2 km/h, Cabrils (Maresme), 79,2 km/h i Vilassar de Mar (Maresme) 72 km/h.
 
El vent bufarà de component est, sobretot de gregal. Les ratxes màximes més fortes s’assoliran a les cotes més elevades.
 
Actualment es té constància que el municipi de Sant Cugat del Vallès i Barcelona han activat els seus Pla d’Actuació Municipal (PAM) per risc de vent.
 
Afectacions per la meteorologia adversa
El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins les 12.00 hores unes 400 trucades relacionades amb el temporal, la majoria per incidències relacionades amb el vent. El 80% de les trucades s’han fet des de les comarques de Barcelona.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments com a conseqüència de la neu  resta tallada la N-420 de Falset al Coll de la Teixeta i és necessari l’ús de cadenes a la C-44 cadenes entre Vandellòs i Tivissa
C-242 cadenes entre Juncosa i Reus
 
 
Els Bombers de la Generalitat, des de les 07.00h fins les 12 hores, han rebut 145 AVISOS per vent. La majoria d’avisos han estat per retirar arbres caiguts i elements de la via pública. Per regions d’emergència:
 
  • RE Girona: 2
  • RE Lleida: 2
  • RE Tarragona: 2
  • REM Nord: 126  (Maresme 36, Vallès Occidental 62, V Oriental 16)
  • Re Centre: 6
  • REM Sud: 7
 
 
Els Bombers de Barcelona, entre les 08:13 i les 12:00 hores realitzat 24 sortides relacionades amb el temporal.
 
Els municipis de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès han activat els seus plans d’emergència municipal per vent.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el pla FERROCAT, entre les 8:51 i les 09.30 hores, pel tall de la circulació de trens, per un arbre caigut a les vies de la R1 entre les estacions de Pineda de Mar i Calella. En aquests moments funciona el servei alternatiu per carreteres.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles nevades i forts vents, i també cal ser molt prudents en la conducció. S’aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.
 
Per a la conducció amb vent, el Servei Català de Trànsit (SCT) demana seguir aquests consells per tal d’evitar accidents:
 
  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.
 
A més, la DGPC recomana
  • trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència
I els consells davant de ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades 
Podeu consultar més consells sobre les ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades
 
 
Risc per nevades: ALERTA NEUCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat informa que, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), manté el Pla NEUCAT d'emergències per nevades a Catalunya en fase d’ALERTA per les nevades que s'han produït aquest matí a les Terres de l'Ebre, interior de Tarragona i comarques del sud de Lleida.
 
Les incidències no s'han incrementat més des de mig matí i s'espera que la situació es normalitzi a partir del migdia i la tarda quan remetin les nevades.
Hi ha hagut afectacions viàries diverses i en alguns moments alguns nuclis del sud del Segrià, Garrigues i les Terres de l'Ebre han quedat aïllats per la neu fins la seva retirada. En aquests moments només cal circulació amb cadenes a la C-44 i C-242.
 
Segons les previsions meteorològiques s’esperen a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Baix Camp, Priorat, Alt Camp, Conca de Barberà, Anoia, Garrigues, Segrià, Segarra i Urgell. La cota de neu voltarà els 300 metres al sud del país al principi del dia, i anirà pujant amb el pas de les hores.
 
Protecció Civil de la Generalitat vol recordar que amb la baixada important de les temperatures, augmenta el perill que es produeixin accidents a la llar com a conseqüència d'un funcionament deficient dels sistemes de calefacció o de poca ventilació, que poden causar ferits greus o, fins i tot, la mort. En aquest sentit és important que abans d’utilitzar-los reviseu l’estat dels aparells de calefacció, les calderes, les estufes i, en general, els elements de combustió i assegureu-vos que en faci el manteniment i la reparació una persona autoritzada.
  
Protecció Civil de la Generalitat recomana que, en els llocs on es produeixin nevades intenses o acumulacions importants de neu, cal tenir precaució i seguir els consells bàsics d’autoprotecció
 
En la conducció amb neu i gel a la calçada, consulteu els consells del SCT per la conducció en situacions meteorològiques adverses
 
Risc per mala mar al litoral central i nord: ALERTA del Pla INUNCAT
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions delServei Meteorològic de Catalunya (SMC) de mala mar.
 
Segons la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté la previsió episodi d’estat de la mar amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral català. A la demarcació de Barcelona es poden donar onades superiors als 4 metres (mar brava). Diumenge l’afectació es mantindrà a tot el litoral català.
 
Risc per intensitat i acumulació de pluja: ALERTA del Pla INUNCAT
Protecció Civil de la Generalitat, també, està especialment amatent a l’episodi de pluges previst pel cap de setmana. En aquest sentit, segons el SMC dissabte i diumenge es preveu un episodi d’intensitat i acumulació de pluja. Durant el dia d’avui es pot superar el llindar d’intensitat de 20 L/m2 en 30 minuts a les comarques del litoral i prelitoral. Demà, l’afectació per pluges intenses es concentra a les comarques del nor-est i sud . D’altra banda, es podrà superar el llindar d’acumulació de pluja de 100 L/m2 en 24 hores a les comarques del litoral i prelitoral.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la població en les activitats recreatives o professionals al mar. També recomana que no s’accedeixi als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc.
 
Es pot seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat

 

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409