Canal Ajuntament

Articles

Protecció Civil passa a ALERTA el Pla NEUCAT per l'augment de la probabilitat que nevi aquesta matinada i demà matí al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha pujat a fase d'ALERTA el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya SMC que indiquen un increment en la previsió de nevades en el litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona per a la propera matinada i primeres hores del matí.
 
Per tant, segons la nova previsió podrà nevar durant la matinada i durant el matí de demà a les comarques del litoral i prelitoral del Camp de Tarragona i de Barcelona i també a les Terres de l'Ebre, especialment a les parts altes d'aquestes comarques. Durant la matinada la cota baixarà localment fins a nivell de mar. Les precipitacions seran localment en forma de ruixat i calabruix. 
Protecció Civil demana a la població que extremi la precaució en la mobilitat cap a centres de treball o docents i que prevegi un marge de temps  superior a l'habitual per als desplaçaments, ja que pot ser que calgui netejar les vies si la neu agafa i s'acumula.
 
Cal dur cadenes a les zones on es prevegi acumulacions de neu, especialment a les zones altes de les zones afectades. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col.lapse. També, donada la baixada de temperatures, abrigueu-vos bé, especialment criatures i gent gran. 
 
Incidències actuals: 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments com a conseqüència de la neu estan tallades la C-28 per accedir al port de la Bonaigua (risc d’allaus), la BV-4031 a Castellar de N’Hug, la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal i la BV-5119 a Fogars de Montclús. A més, és obligatori circular amb cadenes per la C-28 entre la Peülla i Casa Sastrada, la C-142b de Tanau al Pla de Beret, la BV-4243 a Castellar del Riu, la BV-4024 a Bagà i la N-141C a Moià.
 
Des de l’SCT es recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents en la circulació amb neu:
 
·         Conduir amb suavitat i no frenar bruscament
·         Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
·         Augmentar la distància de seguretat entre vehicles
·         Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
·         No avançar si no és necessari
·         Portar les cadenes per si calen
·         Quan cauen els primers flocs de neu l’asfalt és molt lliscant, cal moderar la velocitat
·         Mantenir-se informat de l’estat del trànsit i les afectacions viàries al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm, al compte de Twitter @transit o a les cròniques radiofòniques
 
Han activat els seus plans municipals de Protecció Civil els municipis següents: Cardona, Rubí, Òdena, Muntanyola, Lliçà de Munt, Sant Bartomeu del Grau, Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda, Cardedeu, L’Estany, Castelldefels, Sant Llorenç Savall, Castellbisbal, El Masnou, Collsuspina, Sant
Quirze del Vallès i Terrassa.
 
Es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades. També recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric, i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit. 
 
Incidències de la nevada aquest matí
 
Als volts de les 13.00 el telèfon 112 ha informat que hi havia una quinzena de cotxes bloquejats per la neu a la carretera BP-4654 km7 de Sant Quirze de Besora a Berga. Els serveis de manteniment de carreteres han enviat màquines a netejar la calçada i la incidència s’ha resolt a les 14.30 hores.
 
Escoles i rutes de transport escolar afectades
 
Segons ha informat el departament d’Ensenyament, l’Institut “Anton Busquets” de Sant Hilari Sacalm ha acabat les classes a les 14.05h i ha tancat, d’acord amb l’alcalde, per prevenció, ja que ha començat a nevar amb força i la direcció ha volgut assegurar que els alumnes poguessin arribar a casa sense problemes.
 
A la Catalunya Central, l’escola de Sant Salvador de Sant Jordi, a Cercs, ha decidit avançar tot el transport escolar (alumnes de la Nou, Sant Corneli, Cercs i la Rodonella). Aquests alumnes, un total de 16, s’han transportat sense incidències.
 
A l’escola Gira-Sol de Montmajor, els pares han anat directament a buscar els seus fills a l’escola i el transport de la tarda no cal fer-lo. En total afecta 7 alumnes. A Osona també han avançat el transport escolar a tot el Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Muntanyola, Viladrau i Santa Eulàlia de Riuprimer.
 
A més a més, han comunicat als Serveis Territorials que han suspès les classes a la tarda: l’escola Anton Busquets i Punset de Caders; l’Institut Moianès de Moià; l’Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra; l’institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès; l’escola Muntanyola i l’escola Terra Nostra d’Olost.
 
Protecció Civil del Consell Comarcal del Bages també ha informat aquest migdia que a causa de la neu que ha caigut en alguns punts del Moianès, s’ha activat el protocol d’emergències per nevades. La neu ha afectat el transport escolar de l’Institut Moianès, de Moià, amb destinació a l’Estany i Collsuspina, i s’ha avançat el retorn a casa d’una vintena d’alumnes.
 
El transport escolar des de l’IES Miquel Bosch i Jover d’Artés cap als municipis d’Avinyó, Santa Maria d’Oló, Calders i Monistrol de Calders s’ha avançat lleugerament aquest migdia, sense cap incidència remarcable. En el cas de Navarcles, algunes famílies de Talamanca han anat a buscar els alumnes de l’Escola Catalunya, però el transport escolar es manté per a l’hora habitual.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya ALLAUCAT en base a la informació facilitada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) de prell FORT (4 sobre 5) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa.
 
Protecció Civil de la Generalitat també ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de l’SMC de fort onatge des del migdiaa l’Empordà.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version