Canal Ajuntament

Articles

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades al Pirineu Occidental

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es puguin produir nevades a partir d’aquesta matinada i demà divendres a l’Alt Pirineu i Aran (comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Val d’Aran, Alta Ribagorça i Alt Urgell).
 
Segons l’SMC, durant la matinada de divendres i fins al migdia, la cota de neu estarà al voltant dels 1.200 metres al vessant Sud del Pirineu Occidental, i es podran acumular gruixos superiors als 20 cm per sobre dels 1.400 metres. El dissabte la nevada afectarà totes les cotes de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Alt Urgell i es preveuen gruixos de més de 5 cm a cota 600 m.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades, sobretot també en els desplaçaments. Es recomana prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat, portar sempre el vehicle preparat pels desplaçaments a muntanya (cadenes, mòbil amb bateria, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric) i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit i consultar les incidències viàries al seu web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm o al Twitter @transit.
 
A més, amb la baixada de temperatures, recordeu assegurar-vos del bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents. Trobareu els consells Protecció Civil per evitar intoxicacions i asfíxies per monòxid al web interior.gencat.cat/seguretatllar
 
Seguiu els avisos i les incidències més significatives de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
D’altra banda, l’SMC ha previst fort vent avui i demà a les comarques del Pirineu que en combinació amb la nevada podria generar en els propers dies nivells de perill d’allaus significatius. En aquest sentit, es recomana molta prudència en les activitats de muntanya i portar la indumentària i el material de seguretat adequat. Recordeu consultar el Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) http://www.igc.cat/web/ca/allaus_butlleti.phpabans de fer activitats de muntanya per adequar la vostra activitat als nivells de perill i evitar accidents.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version