Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Articles

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INUNCAT un cop normalitzat el cabal dels rius en nivells que no comporten perill

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT derivada de la llevantada dels darrers dies, un cop s’han normalitzat els cabals dels rius, que tot i ser encara alts en alguns casos, no comporten situacions de perill. El pla INUNCAT queda en situació de PREALERTA per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort onatge avui i demà a l’Alt i Baix Empordà.
 
Estat de la Mar
Segons la previsió del SMC, per avui dimarts i demà dimecres es preveuen onades superiors a 2’5m d’alçada (maregassa) a les comarques del litoral nord, especialment a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Respecte ahir ha baixat la intensitat del fenomen. Es preveu notable mar de fons del nord, tot i que no es preveu una afectació important a la línia de costa. Des del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT s’ha contactat amb alguns dels municipis afectats per l’avís per comprovar que l’onatge no està produint afectacions importants.
 
De cara a demà, es mantindrà l’estat del mar alterat a les comarques del Baix i Alt Empordà tot i que amb tendència clara a la baixa. A la Selva i el Maresme, amb menor probabilitat, també és preveu mala mar.
 
Forts vents
D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del pla d’emergències PROCICAT per l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents que podrien superar els 126 km/h, durant el dia d’avui, a l’Alt Empordà.
 
Coordinació de l’episodi de risc per la llevantada: INUNCAT
A través del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT, Protecció Civil de la Generalitat ha gestionat l’ALERTA del Pla INUNCAT. El passat dimecres 26 de novembre es va emetre un avís de prealerta del pla INUNCAT que posteriorment el dijous 27 de novembre es va elevar a activació en ALERTA.
 
Per la coordinació de la informació de les situacions de risc i emergència, el CECAT ha enviat avisos als diferents organismes implicats en la seva resolució i en especial als cossos operatius d’emergència, gestors de preses i embassaments, gestors d’infraestructures (Adif, Renfe, FGC, TMB Metro, gestors de carreteres i autopistes, entre d’altres) empreses de serveis bàsics (Endesa, Gas Natural, Red Eléctrica, entre d’altres), empreses estratègiques per Protecció Civil (empreses químiques, aeroports, ports i altres), Ajuntaments i Consells Comarcals.
 
Els avisos enviats per CECAT s’han fet a través de 72 comunicats que s’han tramés mitjançant 43.732 correus electrònics i 3.166 enviaments de FAX. Aquests enviaments s’han complementat amb 18.538 missatges de mòbil quan es requeria un avís d’urgència per la immediatesa de la situació de risc (increments de cabals dels rius) i que s’han destinat especialment als ajuntaments afectats, amb els alcaldes en primer terme com a autoritats de protecció civil municipal.
 
Protecció Civil de la Generalitat vol destacar, especialment, la coordinació feta amb les administracions locals, ajuntaments i consells comarcals com a suport als municipis, pel seguiment de les afectacions dels cabals elevats dels rius i l’aplicació de mesures preventives per evitar danys a la població, en especial a través dels corresponents plans municipals de Protecció Civil (PAM). També, en el marc del Pla INUNCAT Protecció Civil de la Generalitat ha mantingut una estreta coordinació durant tot l’episodi amb l’ACA i l’SMC, que han anat informant puntualment al CECAT de l’evolució dels cabals dels rius i desembassaments i de les condicions meteorològiques respectivament, fent possible els avisos preventius a la població i a les administracions locals competents en Protecció Civil.
 
En la resposta dels ajuntaments a la situació de risc derivada de la llevantada cal destacar la participació dels tècnics de Protecció Civil local i les associacions de voluntaris de Protecció Civil com a complement dels cossos operatius d’emergència (Bombers, Mossos d’Esquadra, SEM i Policia Local), realitzant tant accions preventives com de resolució d’incidències. En aquest sentit, els voluntaris de diferents municipis van senyalitzar zones de risc davant possibles inundacions, col·laborar en el tancament de camins, guals, passos soterrats i similars, retirar arbrer caiguts i altres objectes de la via, netejar embornals, retirar vegetació atrapada al clavegueram, netejar vials, treure aigua acumulada, vetllar als espigons i zona marítima, vigilar les lleres dels rius i rieres i informar a la població de la situació de risc i les mesures d’autoprotecció (incloent l’ús de les xarxes socials sobretot Twitter). Al CECAT consta que van fer algunes d’aquestes actuacions les associacions de voluntaris de Protecció Civil següents: Artesa de Segre, Cadaqués, Caldes de Montbui, Calonge, Cardona, Campdevànol, Castellbell i el Vilar, Figueres, Hostalric, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, la Canonja, Lliçà d’Amunt, l’Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Masquefa, Montblanc, Montmeló, Montornès, Olot, Parets del Vallès, Port de la Selva, Ripoll, Sant Adrià de Besòs, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan de Vilatorrada, Santa Perpètua Mogoda, Sant Vicenç de Castellet, Sant Just Desvern, Tarragona, Vic, Vilanova del Vallès i Viladecavalls.
 
En matèria de col·laboració i voluntariat en emergències la Creu Roja, amb qui Protecció Civil de la Generalitat té un conveni de col·laboració, també va col·laborar activament i en el cas de Figueres va posar a disposició el seu personal i el seu local per acollir a la població en mobilitat que va quedar afectada puntualment pel desbordament de la riera la matinada del dissabte 29 al diumenge 30 de novembre.
 
Serveis mòbil i web d’informació al ciutadà
Des de l’Aplicació mòbil de Protecció Civil d’alertes als ciutadans (app PUSH), durant l’episodi es van fer un total de 16 enviaments que van suposar 193.634 missatges als ciutadans. L’enviament més massiu es van fer el matí de diumenge (9.05h), arribant a 73.487 usuaris.
 
El servei mòbil de Protecció Civil (app de Protecció Civil) ha estat el segon més visitat de tots els serveis mòbils de la Generalitat de Catalunya durant la setmana del 24 al 30 de desembre, amb 3.214 visites que van suposar el 18,67% del total, sobretot el diumenge 30 de novembre.
 
El portal web de la Generalitat (www.gencat.cat), depenent de Presidència, també va destacar l’enllaç a la informació de l’alerta del pla INUNCAT durant l’episodi.
 
Pel que fa a la informació web, el diumenge, entre les 18 h i les 23 h, la pàgina de consells sobre ventades va rebre 4.660 visites, sent la pàgina més visitada del Departament, durant la setmana del 24 al 30 de desembre. També ha estat la primera pàgina d’entrada i de sortida al web del Departament per aquest període. Els consells sobre aiguats i inundacions va rebre 1.613 visites, concentrades de dijous a dissabte, sent la tercera pàgina del Departament més visitada, durant la setmana del 24 al 30 de desembre.
 
Des del gabinet de premsa de Protecció Civil, com a gabinet de premsa del pla INUNCAT, durant l’episodi d’Alerta de l’Inuncat s’han emès un total de 12 notes de premsa, s’ha gestionat talls de veu i intervencions per ràdio i TV donant consells a la població i informant de les incidències destacades; s’han fet 221 piulades des del Twitter @emergenciescat; i s’han editat 12 posts al facebook d’emergències, els quals han tingut un total de 33.392 visualitzacions. L’activitat del gabinet de premsa de Protecció Civil té com a objectiu informar puntualment al ciutadà de les situacions de risc i emergència i de les mesures d’autoprotecció que ha d’aplicar en cada cas per no resultar afectat.
 
En aquest sentit, Protecció Civil agraeix a la població l'aplicació d'aquestes recomanacions, que han permès minimitzar les afectacions de la llevantada.

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409