Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Articles

Aquest dijous es provarà el funcionament de les 84 sirenes de Protecció Civil de la Generalitat que alerten d'un accident químic instal·lades a 37 municipis

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) prova demà dijous 16 d’octubre, a partir de les 10.00 hores, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. S’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Aquest tipus d’exercici, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el seu funcionament i familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic. (Al municipi de Les la sirena s’activarà en mode test silenciós ja que l’empresa ha suspès temporalment la seva activitat).
A més, durant la prova, es farà un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil, avisant a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.
Els municipis que participen en el simulacre són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Les (aquesta sirena es posarà en funcionament en mode test silenciós ja que l’empresa ha suspès temporalment la seva activitat), Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, el Catllar, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou, Castellgalí i Barcelona.
En cas d’accident químic, la mesura de protecció més segura és confinar-se a l’edifici més proper i quedar-s’hi fins a la finalització de l’avís, tancant portes i finestres i apagant la ventilació, en cas que estigués engegada, per evitar l’entrada de possibles gasos tòxics. També és molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència; els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible perquè no es col·lapsin les línies. Si ens trobem dins d’un vehicle quan sentim l’alarma d’avis, no ens hem de quedar a l’interior del vehicle perquè no és un espai estanc segur. Hem d’abandonar el cotxe i tancar-nos dins de l’edifici més proper.
 
També s’informarà en temps real a través del compte de twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat que té més de 57.000 seguidors. Es demana als veïns dels 37 municipis participants que utilitzin twitter perquè informin si escolten la sirena i des de quin barri adjuntant l’etiqueta #provasirenes. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, s’ha coordinat amb el telèfon d’emergències 112 de forma que les trucades que es rebin de ciutadans que han escoltat les sirenes es passaran al telèfon d’informació 012 per tal de conèixer des on s’escolten, si el so se sent correctament, etc. Aquesta informació també es recollirà amb els observadors repartits pel territori, per comprovar que el so s’escolta en la zona de cobertura que cobreix cada sirena. 
 
 
 
La xarxa de sirenes de Protecció Civil de la Generalitat és el sistema d’avís a la població de gran abast que contempla el Pla de Protecció Civil per emergències químiques PLASEQCAT per a les poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic de caràcter greu.
 
L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.
 
Protecció Civil de la Generalitat i els 37 ajuntaments participants han informat a les escoles i centres educatius perquè l’aprofitin per fer un exercici de confinament, que és la mesura més segura en cas de risc químic, sempre que les autoritats no indiquin l’evacuació o una altra mesura.
 
Prop de 9.000 alumnes i professors d’escoles d’11 municipis ja han confirmat que faran l’exercici de confinament. Els centres educatius que faran el simulacre són els de Riells i Viabrea, Martorell, Sant Boi del Llobregat, el Morell, els Pallaresos, Constantí, Tarragona, Tortosa, Flix, Abrera i l’Hospitalet de Llobregat. A més, alumnes de l’escola Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat i alumnes de l’escola Pax de Tarragona ja han practicat l’exercici de confinament.
 
També és important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis. En aquest cas, us podeu assabentar a través de l’aplicació per al mòbil de Protecció Civil, de les xarxes socials (@emergenciescat), dels mitjans de comunicació, etc.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha distribuït 50.000 flyers i 4.600 cartells avisant de la prova als ajuntaments afectats, al Port de Barcelona i al Consorci de la Zona Franca. També s’han fet piulades amb el coixinet #provasirenes a través dels canals de twitter @emergenciescat i @112 en català, castellà, anglès, francès i alemany; així com a través del facebook de Protecció Civil www.facebook.com/emergenciescat
 
Junt amb el Departament d’Ensenyament, s’ha informat de la prova els 400 centres educatius implicats amb consells específics. Podeu trobar més informació de l’exercici al web www.gencat.cat/interior/riscquimic
CRONOLOGIA DE L’EXERCICI                                
L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases:
 
 
Sector Químic del Llobregat - Vallès Occidental i Bages
- Olesa de Montserrat: Policia Local i Carrer Ripollès
- Esparreguera: no hi ha sirena física però escoltaran el so de la d’Olesa de Montserrat
- Abrera: Parc de l’Església i Urbanització Les Carpes
- Martorell: Club Natació Martorell; Pistes Atletisme (Torrent de Llops); Centre Cultural Martorell i Recinte Ca n’Oliveras
- Sant Andreu de la Barca: Ajuntament
- Castellbisbal: Urbanització Costablanca
- Castellgalí: Polígon Pla del Camí
 
10.00 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic Llobregat – Vallès Occidental i Bages
10.10 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Sector Químic del Vallès Oriental - Vallès Occidental
- Granollers: Polígon Congost (El Palou); Parc Lledoner i aparcament MMPP ADIF
- Canovelles: no hi ha sirena física però escoltaran el so de la de Granollers
- Montornès del Vallès: Dins les instal·lacions de Repsol i Turó de les Tres Creus
 
10.20 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic Vallès Oriental – Vallès Occidental
10.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
 
Flix i Tortosa 
- Flix: Turó del Castell Vell i Punta del Canó.
- Tortosa: Polígon Campredó
 
10.40 h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’ Ebre
10.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Sector Químic del Llobregat - Barcelonès
- Sant Feliu de Llobregat: Plaça Alfonso Comín
- Sant Joan Despí: Av. Barcelona cantonada amb C/ Sant Martí de l'Erm i Instal·lacions TRAM
- Sant Boi de Llobregat: Parc Torre del Sol; Edifici l’Olivera i Edifici Centre de Serveis
- Cornellà de Llobregat: Edifici Ajuntament i Almeda
- Santa Coloma de Cervelló: Rotonda accés Colònia Güell
- El Prat de Llobregat: Edifici Ajuntament i Residència gent gran Onze de Setembre
- Viladecans: Parc de la Torre Roja
- Hospitalet de Llobregat: Edifici Ajuntament; Escola Educació Especial l’Estel - Can Bori i Bellvitge (Parc Rambla Marina)
 
11.00 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic Llobregat - Barcelonès
11.10 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Polígon Nord Tarragona
- Vilallonga del Camp: Piscina Municipal (C/ Alfons el Cast amb C/ Dr. Mestres)
- El Morell: CEIP Ventura Gassol
- La Pobla de Mafumet: Casal Municipal - C/ Molí Fenche
- Els Pallaresos: Urbanització Pallaresos Parc i C/ Pau Claris amb Av. President Macià
- Els Garidells: Ajuntament
- Perafort: Barri de Puigdelfí (Casal Municipal) i Ajuntament
- Constantí: Plaça del Castell /Església; Institut Estudis Secundaris i Polígon Industrial
- Tarragona Nord: Urbanització Sant Salvador (Club de Tir); Urbanització Sant Salvador (Junt accés des de la N-340); Universitat Rovira i Virgili i Polígon Industrial Riu Clar (Dins Lavaflix)
 
11.20 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona
11.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Polígon Sud Tarragona
- Tarragona: Barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); Barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i Empresa d’aigües AITASA); Barri de Camp Clar (Edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); Avinguda de la Independència (Junt l’Eroski); Prolongació carrer Joan Miró (Junt al Francolí); Zona Portuària (Dins empresa Kemira Ibèrica S.A); Polígon Industrial Entrevies; Moll de Costa; Barri del SerralloM IES Vidal I Barraquer; Universitat Laboral
- La Canonja: Col·legi públic i Ajuntament
- Vila-seca: Urbanització la Pineda (Col.legi Públic); Urbanització la Pineda (Dins l’Aquópolis); Col.legi públic Sant Bernat; Col.legi públic Mestral i Edifici IES Vila-seca
- Salou: Urbanització Mirador i Urbanització Cova Mar (Av. de la Pedrera)
 
11.40 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona
11.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
 
Les
-  Les: Neolectra Aran, S.L.U Edifici Ajuntament. Aquesta sirena es posarà en funcionament en mode test silenciós (la sirena s'activarà emprant una freqüència no audible per l'oïda humana; però, alhora, permetrà verificar el correcte funcionament de l'equipament) ja que l’empresa ha suspès temporalment la seva activitat.
 
12.00 h Activació en alerta de la sirena de Les
12.10 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Sector químic de la Tordera
- Gualba: Prop de la Batllòria (barri de Sant Celoni); Junt a Carburos Metálicos i Casal Municipal de Gualba de Baix
- Sant Celoni: Barri Borrelles (C/ Bisbe Irurita cantonada Joan Maragall) i edifici Ateneu Municipal
- Riells i Viabrea: Dependències de la Guàrdia Municipal
 
12.20 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic de la Tordera.
12.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
 
Port de Barcelona i Zona Franca
- Barcelona: Port (Cruïlla C/ Y amb C/ nº4, Moll Inflamables. Davant ENAGAS i Ctra. Circumval·lació Km2,2); Zona Franca (Cruïlla C/ E amb C/ 3 i Cruïlla C/ 50 amb C/ 4)
 
12.40 h Activació en alerta de les sirenes del Port de Barcelona i Zona Franca
12.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta.

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409