Inclourà una ponència a càrrec de Patrícia Plaja i una taula rodona amb la participació de Marc Homedes, Dani Duch, Miquel Curanta, Glòria Ametller, Josep Lluís Pouy i Jaime Serra Palou
Es tracta d’una iniciativa sense ànim de lucre organitzada per un grup de professionals de la comunicació sota el paraigua del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el suport de la Diputació de Girona i que enguany compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret de Mar
Tindrà lloc el dijous, 22 de maig a les 20 h, al Teatre de Lloret de Mar
Amb l'objectiu de convertir-se en un referent anual i punt de trobada per als professionals del sector del periodisme i la comunicació empresarial i institucional, l’any 2024 va néixer la Nit de la Comunicació de la Selva. Un espai pensat per a l'intercanvi d'experiències, el networking i l'exploració de les noves tendències en els àmbits del periodisme i la comunicació.
Es tracta d’una iniciativa sense ànim de lucre organitzada per Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; David Rueda, tècnic audiovisual i director de l’empresa Rueda Visuals; Montse Codina; periodista i responsable del Servei de Comunicació del Consell Comarcal de la Selva, Marc Sureda, director de NOTIDIG, i Jordi Clarà, dissenyador, sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el suport de la Diputació de Girona.
Els seus promotors han presentat la programació aquest dijous al migdia a la seu de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; també hi han participat Jordi Ribot, membre de la Junta del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Natàlia Figueres, diputada de la Diputació de Girona, i Frederic Guich, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar.
En representació de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Girona, , Jordi Ribot ha assenyalat que “des del Col·legi estem molt contents d’aquesta segona trobada de periodistes de la Selva perquè indica la força i les ganes de tirar endavant i de buscar solucions per a l’ofici que tenen els periodistes de la Selva. Es una trobada que reuneix el fet de passar una bona estona i socialitzar entre companys que no sempre ho tenen fàcil per veure’s amb una jornada de treball en què es parlarà d’un tema tan interessant com les situacions de crisi.
Josep Lluís Vidal, en representació dels promotors de la Nit de la Comunicació de la Selva, ha explicat que “els periodistes i mitjans de comunicació sempre tenim la responsabilitat de transmetre informacions verídiques, contrastades i útils. I més encara en moments de crisi i emergències, quan per la naturalesa d’aquestes es poden viure moments caòtics que són perfectes per a la difusió d’informacions falses i per provocar desinformació. Per això, és molt important que tinguem molt clar com actuar si volem seguir tenint un paper de servei públic”.
Vidal també ha assenyalat que aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat d’instaurar-se com un esdeveniment de referència anual i com a punt de trobada d’intercanvi d’experiències i networking, no només a la comarca de la Selva, sinó al conjunt de les comarques gironines, en l’àmbit del periodisme, la comunicació i les noves tendències.”
Jordi Clarà, dissenyador del cartell i membre de l’equip de la Nit de la Comunicació de la Selva, ha explicat que la proposta gràfica s’estructura amb elements geomètrics que interaccionen per crear un símbol format per figures quadriculars fusionades, dinàmiques i en equilibri horitzontal, fins a desaparèixer. Aquest símbol esdevé una forma amorfa i desestructurada que representa una situació d’emergència i la seva complexitat en la gestió, ja que el grau de perill no es manté estable. La figura varia en cada aplicació per reflectir aquest concepte. Al centre hi ha un quadrat sense pigment que simbolitza una finestra de consciència dins la crisi. L’objectiu del disseny és comunicar la temàtica de l’edició d’enguany amb una paleta de tres colors que representen les escales de perill, tot mostrant la tensió entre la dificultat de gestionar emergències i la possibilitat d’oferir-hi una resposta eficient.
El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Frederic Guich ha assenyalat que "en un context global marcat per incerteses i canvis constants, la gestió de crisi s'ha convertit en un tema clau per al futur dels nostres pobles i ciutats. Lloret de Mar vol ser part activa d’aquesta reflexió, i per tant és un plaer poder acollir aquesta 2a Nit de la Comunicació de la Selva a la nostra ciutat, i a tots els professionals i col·laboradors de la comarca".
La diputada, Natàlia Figueras ha assenyalat: “Des de la Diputació de Girona celebrem que apareguin espais com aquesta trobada, en la qual tots els professionals de la comunicació us trobeu, intercanvieu punts de vista i reflexioneu sobre l’estat de la professió, ara que està sotmesa a canvis constants fruit de la irrupció de les noves tecnologies i en moments i situacions de crisis comunicatives que es generen en qualsevol escenari i fer-ho des del periodisme de proximitat i dels mitjans de comunicació locals.”
L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dijous 22 de maig, a les 20 h, al Teatre de Lloret de Mar. L’accés és gratuït amb inscripció prèvia, que es pot realitzar des del web www.nitdelacomunicaciodelaselva.com, fins al 19 de maig a les 12 de la nit.
Un programa amb professionals de primer nivell especialitzats en situacions de crisi
La presentació de l'acte anirà a càrrec de Mercè Sibina, periodista de TV3 a les comarques gironines, i de Josep Borrell, gerent de la Fundació Carl Faust.
El programa s'obrirà amb la ponència “Comunicar emergències o com minimitzar la incertesa enmig del caos”, a càrrec de Patrícia Plaja, periodista especialitzada en comunicació de crisi. Seguidament hi haurà una taula rodona que porta per títol "El paper dels periodistes i els mitjans de comunicació davant les situacions d’emergència", amb la participació de Jaime Serra Palou, periodista i artista; Dani Duch, fotògraf de La Vanguardia a Madrid; Marc Homedes, periodista especialitzat en comunicació de crisi; Miquel Curanta, director de Ràdio Capital i gestor de mitjans audiovisuals; Glòria Ametller, cap de comunicació de la Regió Sanitària de Girona i excap de comunicació de l’Institut Català de la Salut a Girona, i Josep Lluís Pouy, docent en màsters d’emergències i cap de Protecció Civil a Blanes durant el període 1994-2024.
La música prendrà el protagonisme en la darrera part de la jornada amb una actuació musical a càrrec de la lloretenca Laura Gibert, cantant i concursant de la primera edició del programa “Eufòria” de TV3. Després de la cloenda de la jornada es farà un aperitiu i una sessió de treball en xarxa a l'exterior del Teatre.
La 2a Nit de la Comunicació de la Selva compta amb el suport institucional de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Consell Comarcal de la Selva i el patrocini de Frit Ravich, Hipra, Romauto, Centre Lúdic i Termal Magma, Kave Home i Arts Gràfiques Cantalozella i la col·laboració de Rètols Martorell, Pepserrastreetwear, Liquats vegetals, Trias Biscuits, Difont Comunicació, La Sobirana, Aqua Hotel Bertran Park, Pastisseria Serra Tornés, Jardí Botànic Mar i Murtra- Fundació Carl Faust i Puratos.
Cultura i Història Formació i Ocupació
Periodistes i mitjans de comunicació davant de situacions de crisi centraran la 2a Nit de la Comunicació de la Selva
- 15 Maig 2025
- Lloret de Mar
- Redacció

Sobre Nosaltres
Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.
Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.