dimecres, 03 de Desembre de 2025

Més de 80.000 persones visiten la 52a Fira Avícola de la Raça Prat

Més de 80.000 persones visiten la 52a Fira Avícola de la Raça Prat

La Fira Avícola de la Raça Prat continua sumant visitants, tan pratencs i pratenques com persones que es desplacen a la nostra ciutat per conèixer-la. Així, les xifres de persones que han visitat el recinte durant el cap de setmana és de 80.000, mil persones més que a l’edició anterior.

Emplaçada a la Granja de la Ricarda, la fira ha tornat a ser l’escenari de l’essència de la ciutat, amb el protagonisme del sector primari que explica la nostra història, una tradició que troba el seu màxim exponent en la mostra d’aviram i agricultura de proximitat, encapçalada pel Pota Blava i la Carxofa Prat. Tot i les dificultats trobades per poder exhibir els animals a causa de la grip aviària actual, i després de dur a terme les proves pertinents a les aus amb resultat negatiu, finalment s’ha pogut celebrar la fira avícola sense incidències.

Però la fira d’hivern és molt més: la 23a Mostra d’Entitats, amb la presència de gairebé 80 associacions i organitzacions locals; el pavelló econòmic, amb una representació del teixit empresarial i comercial; i també les propostes Praticipa i Esporticipa, dues activitats pels més petits que els fan conèixer de ben a prop la fira i al mateix temps la ciutat.

Aquesta edició també ha comptat amb un estand municipal, dedicat a la campanya ‘Especialistes en la ciutat’. En aquest espai la ciutadania ha pogut posar cara i ulls a alguns i algunes professionals de la ciutat que cada dia treballen per tenir els carrers nets, garantir la bona convivència, vetllar per la seguretat ciutadana o resoldre dubtes i fer tràmits. Els i les visitants també s’han pogut fer una foto amb atractiu photocall. També s’han lliurat 5.000 calendaris i adhesius potablava, un reclam molt demanat any rere any.

L’espai gastronòmic augmenta la seva activitat en un 20% i les noves Aules de Cuina i Tast tenen una excel·lent acollida

A l’Espai Gastronòmic, s’han venut un total d’11.880 degustacions de platillos elaborats amb Pota Blava i Carxofa Prat. A la Fira de Vins, s’han servit 9.500 degustacions de vi. En total, s’ha incrementat l’activitat econòmica d’aquest espai al voltant d’un 20%.

Pel que fa a la comercialització de pollastres a la fira, s’han venut 72 pollastres, 4 capons, 9 polletes i mig miler de productes amb pollastre Raça Prat ja preparats. La venda dels Pota Blava per al Quinto Tapa també ha pujat, un total de 232, gairebé un 7% més que al 2024. Cal esmentar també que la Cooperativa Agrícola ha venut 1.500 kg de Carxofa Prat amb motiu d’aquest esdeveniment. L’oferta gastronòmica del Pota Blava a la ciutat s’ha complementat amb la participació de 19 restaurants de tota la ciutat amb menú de Fira avícola, amb una plat principal amb Pota Blava i Carxofa Prat. 

La novetat d’enguany de la 52a Fira Avícola, ha estat l’estrena de l’espai gastronòmic de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast. La creació d’aquest espai ha permès la realització de 15 activitats, totes elles orientades a promocionar el talent gastronòmic de diferents professionals de primer nivell així com el producte de proximitat. Així, aquest espai ha aplegat més de 550 persones a les 8 activitats de l’Aula de Cuina i les 8 de l’Aula de Tast.

Bona rebuda dels nous accessos

Com cada edició, s’ha realitzat una enquesta a les persones que s’ha apropat a la fira. La valoració és molt positiva, especialment l’organització amb la redistribució dels nous accessos i gestió de cues, aportant una sensació de més amplitud i ordre

Sobre Nosaltres

Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.

Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.