dissabte, 17 de Maig de 2025
Gestió Municipal

L'Ajuntament de Sitges millorarà l'eina de gestió del manteniment de la via pública

L'Ajuntament de Sitges millorarà l'eina de gestió del manteniment de la via pública

L’app Línia Verda ha atès 6.200 incidències durant el 2024. Després dels primers anys en funcionament, ara l’APP farà un pas endavant i amplia els àmbits d’actuació per millorar l’eficiència del servei.

L’Ajuntament de Sitges ha tancat el 2024 amb un total de 6.200 incidències rebudes de la ciutadana a través de l’app Línia Verda. D’aquestes, 5.005 corresponien s’han resolt, mentre que la resta no s’han pogut tractar perquè no pertanyen a l’àmbit de la via pública o a l’àmbit de les competències de l’Ajuntament.

La regidora d’Imatge i Via pública, Cristina Guiu Navarro, considera que “la interacció entre la ciutadania i l’Ajuntament a través d’aquesta app és directa i molt positiva. Per aquest motiu, ara fem un pas més per tal de millorar l’eina i en conclusió la gestió”. En aquest sentit, la regidora Guiu ha avançat que “volem ser més eficients i fer d’aquesta aplicació una eina més propera”. Els canvis en l’app faran que les incidències que es denunciïn puguin derivar-se a àmbits concrets, de manera que el departament responsable d’arreglar-ho rebi l’avís de seguida i hi pugui gestionar.

Per tal que la ciutadania pugui denunciar aquelles situacions de la via pública que necessitin intervencions d’arranjament, l’app Línia Verda és l’eina adequada ja que permet una recepció immediata per part de l’Ajuntament i facilita una gestió més ràpida.

Per obtenir l’app cal anar al Play Store (per Android) o Apple Store (per Apple) i descarregar l’app Linea Verde. Un cop descarregada, cal indicar que es vol configurar sobre el municipi de Sitges i també existeix la possibilitat de triar el català o altres idiomes per al seu funcionament.

La voluntat de l’Ajuntament és canviar les indicacions actuals del menú de l’aplicació per tal que l’apartat de “Nova incidència”, que és la via d’entrada de les incidències detectades, passi de quatre a nou àmbits on situar la queixa. Aquests apartats passarien a ser Neteja i residus, Enllumenat públic, Parcs i jardins, Plagues urbanes, Parcs infantils, Platges, Mobiliari urbà, Vandalisme i grafits, i Voreres i paviments. L’objectiu d’aquesta ampliació  és que la incidència arribi abans a les persones responsables de gestionar-ho i millorar l’eficiència en la resposta. Entre els canvis previstos també hi haurà la imatge principal, un bloc que permetrà accedir a informació municipal del web www.sitges.cat, un espai que conduirà a l’OAC.

Actualment, totes les incidències rebudes que són competència de la regidoria d’Imatge i Via pública són objecte d’un seguiment de la reparació. Cada divendres, els responsables d’aquesta regidoria visiten les actuacions realitzades per les diverses brigades municipals per actuar en la millora dels carrers i places de Sitges.

En paral·lel a l’aplicació, la ciutadania també es pot adreçar formalment a l’Ajuntament a través de l’Oficina d’Atenció ciutadana (OAC).

Sobre Nosaltres

Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.

Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.