El Consell Comarcal, la resta d’organitzadors i productors fan una valoració molt positiva de la primera edició de la Festa de la Queixalada, celebrada aquest diumenge i dilluns a l’Espai Roca Umbert de Granollers, que ha reunit unes 3.000 persones procedents d’arreu de la comarca i del territori.
La Fira, que ha nascut amb l’objectiu de donar a conèixer i enfortir l’oferta de producte local del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme, ha comptat amb una resposta extraordinària tant del públic general com del sector professional.
Tallers plens amb una demanda que obliga a ampliar places
Els tallers programats han estat un dels grans èxits de la Fira: es van omplir tots i, en molts casos, va ser necessari ampliar-los per donar resposta a la forta demanda i l’interès del públic.
En total hi van participar prop de 500 persones: 60 persones al taller de pa, 35 als tasts d’olis de diumenge i 25 al de dilluns, 60 als tallers d’hamburgueses veganes, 145 persones al Showcooking de diumenge, 30 persones al tast de ratafia, 35 persones al taller de maridatge amb xocolata, 60 persones al taller de llegums de dilluns i 30 persones al taller de cerveses.
Gran acollida del mercat i de l’espai gastronòmic
Diumenge amb una assistència d’unes 3.000 persones, 62 productors i productores van oferir tot tipus d’elaboracions locals. També hi van participar 8 restaurants, 12 cellers, 3 cerveseres artesanes i 3 productors d’oli amb la nova collita, generant un espai gastronòmic viu i continuat durant tot el dia.
La programació es va completar amb tallers, aules de tast, showcookings —amb figures destacades com Pep Salsetes o Oriol Casals (Taverna Teòric)— i actuacions musicals de Sardines en Llauna, Jaume Arnella, Xantal de Remei, Francesc Ribera “Titot”, Carles Belda i Marcel Marimon, entre d’altres.
Enfortint el lligam entre restauració i producció local
Ahir, més de 200 professionals de la restauració, de les escoles d'hostaleria i de de menjadors escolars de tota Catalunya, així com productors i ramaders de les tres comarques, es van trobar a les jornades tècniques, que tenien com a objectiu donar a conèixer l’oferta de productes als restaurants. Van participar de diferents accions, showcookings, tallers i aules de tast.
La trobada es va completar amb la presentació de la Guia Slowfood 2026 i el lliurament de plaques als restaurants Slowfood i un dinar per compartir experiències.
Satisfacció general del sector i balanç excel·lent
Els productors i productores han expressat la seva satisfacció tant per les vendes de diumenge com pels contactes professionals establerts dilluns. Es va assolir, així, l’objectiu principal de la Fira: enfortir la cadena de valor del producte local i fomentar el seu consum durant tot l’any.
Segons comenta el conseller de Productes de la Terra del Consell Comarcal, Ignasi Martínez, “aquesta acció s’engloba en una estratègia de donar visibilitat als nostres productors i que el sector professional i el públic familiar consumeixi preferentment el producte que tenim a la comarca” i afegia que “falta encara molta feina per fer i s’ha de continuar en aquesta línia d’apropar el sector primari a la ciutadania i als professionals”.
La Festa de la Queixalada està organitzada pel Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, SlowFood Catalunya, Llavors Orientals i l’Associació de Productors d’Oli del Vallès.
Foto : David Perelló
Arrenca amb força la primera Festa de la Queixalada, amb èxit de públic i de participació de professionals
- 02 Desembre 2025
- Granollers
- Redacció
Sobre Nosaltres
Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.
Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.
